HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Mészárosék me...

Mészárosék megveszik a T-Systemst

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A 4iG Nyrt. megállapodást írt alá a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról – jelentette be a két cég a tőzsde honlapján. A megállapodás alapján a 4iG Nyrt. a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems Magyarország részvényeit. A tranzakció zárását megelőzően a T-Systems Magyarország kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képezi az ügylet tárgyát.

HIRDETÉS

Az aláírt előzetes megállapodásban a felek megegyeztek a vételárban és a főbb feltételekben, azonban a tranzakció teljes feltételrendszere az előzetes megállapodást is ide értve – a T-Systems átvilágítása és a felek közötti további tárgyalások függvényében – a végleges adásvételi szerződés aláírásával válik kötelező erejűvé.

A megállapodás alapján a felek a tranzakció zárását követően hosszú távú együttműködési megállapodást kötnek, amelynek értelmében a T-Systems továbbra is értékesíti a Magyar Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és a közszféra szegmensekben.

Mészáros Lőrinc, a Bulibáró, akinek cége a Balatont is bekebelezné | Magyar Hang

A 4iG emellett arra is jogot szerez, hogy a tranzakció zárását követő három évig, a megállapodás feltételei szerint Magyarországon használhassa a T-Systems márkanevet.

HIRDETÉS

A tranzakció megvalósulása és zárása az átvilágítási folyamattól, a felek közötti tárgyalások alakulásától, a szerződéses feltételrendszer kialakításától, a jogi dokumentáció aláírásától, valamint a szükséges hatósági engedély(ek) megszerzésétől függ. A tranzakció zárása 2019-ben várható – írták közleményükben.

A gazdaság digitalizációjának felgyorsulása egyedülálló üzleti lehetőséget jelent a 4iG számára. Társaságunk célja, hogy ebben a dinamikusan fejlődő piaci környezetben itthon, és 2-3 éven belül a régióban is az informatikai szektor egyik meghatározó nagyvállalatává váljon – nyilatkozta a felvásárlás kapcsán a 4iG többségi tulajdonosa, Jászai Gellért.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója az ügylet kapcsán arról beszélt, hogy büszkék a T-Systems-re, mely 1600 fős munkatársi és több ezer fős partneri állományával az ország vezető infokommunikációs szolgáltatója és számos vállalat és intézmény transzformációs partnere. Olyan szakmai befektetővel állapodtak meg, aki folytatja majd ezt az innovációs tevékenységet, és támogatni tudja a T-Systems további növekedését.

Régóta pletykáltak róla

Korábban megírtuk, hogy egész napra felfüggesztették a 4iG informatikai vállalat részvényeivel való kereskedést a Budapesti Tőzsdén. A kibocsátó tájékoztatása szerint olyan közleményt ad közre, amely befolyásolja a papírok árfolyamát.

A Portfólió arra hívta fel a figyelmet, hogy amióta Mészáros Lőrinc közvetlenül és közvetve is tulajdonosa lett a cégnek, jelentősen emelkedett a részvény árfolyama. Tavaly 1437 százalékot, idén pedig 244 százalékot. Ez utóbbi emelkedéshez az is hozzájárult, hogy amióta a felcsúti gázszerelő lett a tulajdonos, a cég rendre nyeri a milliárdos beruházásokat.

A várakozások azért voltak különösen nagyok, mert a vállalat meghatározó új tulajdonosa, Jászai Gellért – aki több cégben is Mészáros társa – bejelentette, hogy piacvezető informatikai céget építenek, akár akvizíciókon keresztül is. Piaci pletykák már akkor arról szóltak, hogy a T-Systems felvásárlása lehet a felfüggesztés oka.

HIRDETÉS

Piacvezető vállalkozás

A T-Systems a Magyar Telekom informatikai leányvállalatára, amelynek árbevétele meghaladja az évi 100 milliárd forintot. Elsősorban nagyvállalati ügyfelek, a közigazgatás és egyéb intézmények számára nyújt távközlési és IT infrastruktúra-szolgáltatásokat. Az ügylet jelentőségét mutatja, hogy a T-Systems az információtechnológia szolgáltatás piacán piacvezető, 15 százalékos részesedéssel.

A magyar kormánnyal kifejezetten jó viszonyt ápoló Magyar Telekom érdekeltségeként a T-Systems eddig is jelentős megrendelésekhez jutott hozzá. Számos nagyvállalati és állami beruházás nyertese, az informatikai jellegű közbeszerzési eljárások kikerülhetetlen szereplője. Azzal, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a vállalat, a felfelé ívelő pálya még erőteljesebb lendületet kap.

A 2018-as országgyűlési választások idején kilenc cég állt szerződéses jogviszonyban a Nemzeti Választási Irodával. Ezek egyike volt a T-Systems. Mint a 444.hu tavaly megírta, ez volt a feladata: „A Nemzeti Választási Iroda részére kiegészítő hardver eszközök (kiegészítő hálózati eszközök és kapcsolódó szolgáltatás) beszerzése”, illetve „a választást támogató informatikai rendszerekben kezelt adatok, nyújtott szolgáltatások informatikai biztonságának kiemelt szintű biztosítása több részfeladatban”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,238lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor

Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt az ATV „A nap híre" ...