HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Mészáros Lőri...

Mészáros Lőrincé lett a Tigáz fele

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Már korábban felröppentek a pletykák, kedden viszont hivatalossá vált: Mészáros Lőrinc érdekeltsége megszerezte a Tigáz részvényeinek majdnem a felét. Ez azt jelenti, hogy a mára már százmilliárdos üzletemberévé vált egykori felcsúti polgármester a földgáz-elosztásban is megvetette a lábát.

Az állami hírügynökségben egy rövid közlemény jelent meg arról, hogy „tőkeemelésről szóló részvényjegyzési megállapodást írt alá a Status Energy a svájci központú MET-tel, ezzel közvetett tulajdonrészt szerzett a svájci csoporthoz tartozó Tigáz Zrt.-ben. A megállapodás alapján a Status Energy Magántőkealap leányvállalata – a Status Energy Kft. – a Tigázban 49,57 százalék közvetett részesedéshez jutott”. Az említett Status Energy a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésébe tartozik.

A Tigáz működtetéséért és szakmai irányításáért továbbra is Lehőcz Balázs Gábor felel majd vezérigazgatóként. A menedzsmentbe azonban már kerülnek új emberek, Kiss Csaba lesz az üzletfejlesztési- és stratégiai vezérigazgató-helyettes, Baji Csaba, az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának vezetője pedig igazgatósági tag.

Mészáros Lőrinc, a Bulibáró, akinek cége a Balatont is bekebelezné | Magyar Hang

Orbán Viktor barátja jól muzsikál, ő az új földesúr, a szállodamágnás, a divatmogul, aki mindig gondol a családjára. Vagyonleltár és életút.

A Tigáz szolgáltatási területét tekintve az ország legnagyobb vezetékes földgáz-elosztója. Összesen több mint 33 ezer kilométernyi vezetékhálózaton üzemeltet, ami nagyságrendileg az Egyenlítő hosszával összemérhető. A saját honlapjukon olvasható jellemzés szerint csaknem 70 éves múltjukkal a hazai energiaszektor egyik meghatározó, stabil szereplői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,640lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek