Mészáros Lőrincé lett a Tigáz fele

Mészáros Lőrincé lett a Tigáz fele

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már korábban felröppentek a pletykák, kedden viszont hivatalossá vált: Mészáros Lőrinc érdekeltsége megszerezte a Tigáz részvényeinek majdnem a felét. Ez azt jelenti, hogy a mára már százmilliárdos üzletemberévé vált egykori felcsúti polgármester a földgáz-elosztásban is megvetette a lábát.

Az állami hírügynökségben egy rövid közlemény jelent meg arról, hogy „tőkeemelésről szóló részvényjegyzési megállapodást írt alá a Status Energy a svájci központú MET-tel, ezzel közvetett tulajdonrészt szerzett a svájci csoporthoz tartozó Tigáz Zrt.-ben. A megállapodás alapján a Status Energy Magántőkealap leányvállalata – a Status Energy Kft. – a Tigázban 49,57 százalék közvetett részesedéshez jutott”. Az említett Status Energy a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésébe tartozik.

A Tigáz működtetéséért és szakmai irányításáért továbbra is Lehőcz Balázs Gábor felel majd vezérigazgatóként. A menedzsmentbe azonban már kerülnek új emberek, Kiss Csaba lesz az üzletfejlesztési- és stratégiai vezérigazgató-helyettes, Baji Csaba, az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának vezetője pedig igazgatósági tag.

Mészáros Lőrinc, a Bulibáró, akinek cége a Balatont is bekebelezné | Magyar Hang

Orbán Viktor barátja jól muzsikál, ő az új földesúr, a szállodamágnás, a divatmogul, aki mindig gondol a családjára. Vagyonleltár és életút.

A Tigáz szolgáltatási területét tekintve az ország legnagyobb vezetékes földgáz-elosztója. Összesen több mint 33 ezer kilométernyi vezetékhálózaton üzemeltet, ami nagyságrendileg az Egyenlítő hosszával összemérhető. A saját honlapjukon olvasható jellemzés szerint csaknem 70 éves múltjukkal a hazai energiaszektor egyik meghatározó, stabil szereplői.