HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Mészáros Lőri...

Mészáros Lőrincé lett a Tigáz fele

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Már korábban felröppentek a pletykák, kedden viszont hivatalossá vált: Mészáros Lőrinc érdekeltsége megszerezte a Tigáz részvényeinek majdnem a felét. Ez azt jelenti, hogy a mára már százmilliárdos üzletemberévé vált egykori felcsúti polgármester a földgáz-elosztásban is megvetette a lábát.

HIRDETÉS

Az állami hírügynökségben egy rövid közlemény jelent meg arról, hogy „tőkeemelésről szóló részvényjegyzési megállapodást írt alá a Status Energy a svájci központú MET-tel, ezzel közvetett tulajdonrészt szerzett a svájci csoporthoz tartozó Tigáz Zrt.-ben. A megállapodás alapján a Status Energy Magántőkealap leányvállalata – a Status Energy Kft. – a Tigázban 49,57 százalék közvetett részesedéshez jutott”. Az említett Status Energy a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésébe tartozik.

A Tigáz működtetéséért és szakmai irányításáért továbbra is Lehőcz Balázs Gábor felel majd vezérigazgatóként. A menedzsmentbe azonban már kerülnek új emberek, Kiss Csaba lesz az üzletfejlesztési- és stratégiai vezérigazgató-helyettes, Baji Csaba, az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának vezetője pedig igazgatósági tag.

Mészáros Lőrinc, a Bulibáró, akinek cége a Balatont is bekebelezné | Magyar Hang

Orbán Viktor barátja jól muzsikál, ő az új földesúr, a szállodamágnás, a divatmogul, aki mindig gondol a családjára. Vagyonleltár és életút.

A Tigáz szolgáltatási területét tekintve az ország legnagyobb vezetékes földgáz-elosztója. Összesen több mint 33 ezer kilométernyi vezetékhálózaton üzemeltet, ami nagyságrendileg az Egyenlítő hosszával összemérhető. A saját honlapjukon olvasható jellemzés szerint csaknem 70 éves múltjukkal a hazai energiaszektor egyik meghatározó, stabil szereplői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,686lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

(Forrás: A The European Conservative kiadvány Facebook-oldala)

Miközben Brüsszelben összeül az Európai Néppárt közgyűlése, Orbán Viktor Rómában egy konzervatív konferencián szólal fel...

A magyar kormányfő mellett Matteo Salvini, Marion Maréchal és Giorgia Meloni lesznek a „húzónevek” az olasz fővárosban megrendezésre kerülő találkozón.

Hatalom