HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Egykori Leisz...

Egykori Leisztinger-földek felett dúl a NER-belháború

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az egykori Leisztinger-cégek földjei felett robbant ki NER-belháború az elmúlt hetekben – számolt be róla a 24.hu. Más esetekkel ellentétben az Agárdi Farm Kft. tulajdonosváltása nem ment zökkenőmentesen, a szembenállás pedig hosszú hónapokig tartó háborúskodást és bizonytalanságot hozott.

HIRDETÉS

A mezőgazdasági cég Garancsi Istvánon keresztül vándorolt 2016 végén a felcsúti Flier Jánoshoz. Az agrárvállalatnak Fejér megyében, a Velencei-tó közelében van a központja, a volt Agárdi Állami Kombinát területén több mint 5800 hektáron gazdálkodik. Tavaly év végén viszont lejárt az állammal húsz évre kötött földhaszon-bérleti szerződés, emiatt is dönthetett Leisztinger az eladás mellett.

Elvitték a földet az alföldiek elől | Magyar Hang

Csakhogy már korábban, a 2015-ös liciteken tulajdont szerzett a földek egy része felett a Porsche Hungáriát vezető Eppel János, de a veszprémi Gyalog Zsolt is. Összesen másfél-kétezer hektárt szerezhetett a hozzájuk kötődő társaság. A földvásárlás nagyjából kétmilliárdba kerülhetett, 2016 elején Garancsi embereivel közösen pedig megszerezték az Agárdi Farm Kft.-t, illetve a kisebb Selymes-, Baráka-, Tükrös- és Cserepes-majorok cégeit. Tavaly év végére az Agárdi Farm nagy része már Flier kezében volt, a területek nagy hányadával viszont a cégből kiszorult Gyalog–Eppel-kör rendelkezett. Elmérgesedett a viszony, az egyik, Zichyújfalu melletti földterületről pedig le is zavarták a céget. Eppel volt barátnője, Halász Anita végül inkább saját, Fischer Kft. nevű vállalkozásával kötött haszonbérleti szerződést. Flierék levonulásával egy időben, június 28-án pedig valakik földig rombolták a víztározó melletti szivattyúházat, majd a víztisztító medencét is földdel töltötték fel.

A terület tulajdonosa a rendőrséghez fordult, a 24.hu szerint pedig az a gyanúja, hogy az Agárdi Farm Kft. embereinek köze lehetett a dologhoz. A lap megkeresésére az Agárdi Farm ügyvezető igazgatója, Flier Nikoletta elmondta: „Sajnos egy jelenlegi földtulajdonosi csoport nehezíti a mindennapjainkat, és a társaság vagyoni értékét rongálták. Mivel a céget tanúként hallgatták meg, az ügy lezárásig bővebb információt mi sem adhatunk.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,820lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Feszült a helyzet a török-szír konfliktusban, 22 török katona meghalt egy bombázásban

Legalább huszonkét török katona halt meg egy légitámadásban az észak-kelet szíriai Idlib város közelében csütörtök éjjel.

Ferenc pápa gyengélkedik