HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Egykori Leisz...

Egykori Leisztinger-földek felett dúl a NER-belháború

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az egykori Leisztinger-cégek földjei felett robbant ki NER-belháború az elmúlt hetekben – számolt be róla a 24.hu. Más esetekkel ellentétben az Agárdi Farm Kft. tulajdonosváltása nem ment zökkenőmentesen, a szembenállás pedig hosszú hónapokig tartó háborúskodást és bizonytalanságot hozott.

A mezőgazdasági cég Garancsi Istvánon keresztül vándorolt 2016 végén a felcsúti Flier Jánoshoz. Az agrárvállalatnak Fejér megyében, a Velencei-tó közelében van a központja, a volt Agárdi Állami Kombinát területén több mint 5800 hektáron gazdálkodik. Tavaly év végén viszont lejárt az állammal húsz évre kötött földhaszon-bérleti szerződés, emiatt is dönthetett Leisztinger az eladás mellett.

Elvitték a földet az alföldiek elől | Magyar Hang

Csakhogy már korábban, a 2015-ös liciteken tulajdont szerzett a földek egy része felett a Porsche Hungáriát vezető Eppel János, de a veszprémi Gyalog Zsolt is. Összesen másfél-kétezer hektárt szerezhetett a hozzájuk kötődő társaság. A földvásárlás nagyjából kétmilliárdba kerülhetett, 2016 elején Garancsi embereivel közösen pedig megszerezték az Agárdi Farm Kft.-t, illetve a kisebb Selymes-, Baráka-, Tükrös- és Cserepes-majorok cégeit. Tavaly év végére az Agárdi Farm nagy része már Flier kezében volt, a területek nagy hányadával viszont a cégből kiszorult Gyalog–Eppel-kör rendelkezett. Elmérgesedett a viszony, az egyik, Zichyújfalu melletti földterületről pedig le is zavarták a céget. Eppel volt barátnője, Halász Anita végül inkább saját, Fischer Kft. nevű vállalkozásával kötött haszonbérleti szerződést. Flierék levonulásával egy időben, június 28-án pedig valakik földig rombolták a víztározó melletti szivattyúházat, majd a víztisztító medencét is földdel töltötték fel.

A terület tulajdonosa a rendőrséghez fordult, a 24.hu szerint pedig az a gyanúja, hogy az Agárdi Farm Kft. embereinek köze lehetett a dologhoz. A lap megkeresésére az Agárdi Farm ügyvezető igazgatója, Flier Nikoletta elmondta: „Sajnos egy jelenlegi földtulajdonosi csoport nehezíti a mindennapjainkat, és a társaság vagyoni értékét rongálták. Mivel a céget tanúként hallgatták meg, az ügy lezárásig bővebb információt mi sem adhatunk.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,653lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek