HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ügyészség: Ne...

Ügyészség: Nem zárható ki a csalás a Microsoft ügyében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyészség, ami szerint nem zárható ki a csalás a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicenszek ügyében – számolt be róla a HVG.hu. A Legfőbb Ügyészség július 24-én kereste meg az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát, miután a közlés szerint a magyar hatóságokat az ügyben nem keresték, feljelentés nem érkezett. Az ügyészség kérte, hogy az amerikaiak valamennyi, az ügyben releváns információt küldjenek meg. Ezek után viszont augusztus 2-án és 6-án a tárgyban két feljelentés is érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Az ügyészség közleménye szerint a kért adatok nem érkeztek meg, és az angol nyelvű jelentések elemzése a rendelkezésre álló idő alatt nem lehetséges, ezért volt szükséges a feljelentés-kiegészítés elrendelése. Ennek során kell a bűncselekmény gyanújának meglétéről vagy kizárásáról dönteni.

Hadházy: A magyar rendőrség is érintett a Microsoft-botrányban | Magyar Hang

Sikerült beazonosítania Hadházy Ákosnak azt a két állami szervet, amelyeken keresztül bemutatták az amerikai hatóságok a Microsoft korrupciós botrányát. A politikus ráadásul két belügyi szervet talált: az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), illetve a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltatót (NISZ). Mint ismert, az amerikai igazságügyi minisztérium és a tőzsdefelügyelet eljárást indított a Microsoft ellen korrupciógyanús ügyletek miatt, amiket a cég 2013-14 környékén ütött nyélbe Magyarországon.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium és az Amerikai Tőzsdefelügyelet július 22-én hozta nyilvánosságra elemzését a Microsoft ügyében folytatott nem bűnügyi vizsgálatról. Eszerint a szoftverlicenszek ügyében nem zárható ki csalás elkövetésének a gyanúja.

A Microsoft a jövőben nem dolgozik a T-Systems-szel | Magyar Hang

Felülvizsgálta a T-Systems-szel kötött szerződését a Microsoft, és úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább az együttműködést a 4iG által felvásárolt telekommunikációs céggel – tudta meg a Hvg.hu. A portál kérésére a Microsoft megerősítette a szerződés felbontását, a T-Systems így a jövőben nem forgalmazhatja a cég termékeit.

A vizsgálódás során arra jutottak, hogy Magyarországon 2013 és 2015 között legalább 14,6 millió dolláros illegális profitra tett szert a Microsoft, miután a kormányzati szerveknek szoftverlicenszeket értékesített, mindezt jó kapcsolatokkal rendelkező vállalkozásokat beiktatva, kenőpénzekkel. Így a piaci árnál 50-60 százalékkal drágábban juthattak hozzá az állami szervek a programokhoz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.