HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Hiába a babav...

Hiába a babaváró hitel, ha nem adják a bankok

HIRDETÉS

Ha kockázatosnak ítélik a bankok a hitelfelvevőt, hiába az állami garancia a kölcsönön, nem adják a 10 millió forintos babaváró hitelt – olvasható a 24.hu cikkében. A portál olvasója a K&H Bank ügyfele, piaci hitele és csok-ja is banknál van, nem BAR-listás, megfelel a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (jtm) előírásainak, mégsem kapja meg a babavárót, mert veszélyeztetett terhesként táppénzen van, amit nem számít be a bank a jövedelembe.

HIRDETÉS

De más bankoknál is gond van a babaváróval, mert például a táppénzt, gyedet, gyest sem veszik figyelembe jövedelemként. Pedig a babavárónál logikus, hogy a kismama 1-2-3 gyereket vállalva akár 10 évig is ilyesféle juttatásokat kap. Különös, ha még táppénzbe menetel előtt kéri a támogatást a kismama, akkor megkapja, pedig a gyermekek megszületése után biztosan táppénzre, gyedre, gyesre fog menni, tehát ugyanolyan bizonytalan – ha egyáltalán bizonytalan – lehet a visszafizetés, mintha már táppénzről kérte volna.

Babaváró | Magyar Hang

Szépen becsomagolt politikai termék a miniszterelnök bejelentése, amelynek pontos haszna a közjó szempontjából csak alapos vizsgálat és kellő idő után állapítható meg.

A Babaváró Facebook-csoport szakértője, Valkó András szerint, miután a bankok kezében van a döntés, hogy kit tartanak megbízható ügyfélnek, ezért nincs mit tenni. A szakértő egyébként arra számít, változtatás lesz ezen a téren a babaváró hitelnél.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek