HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Veszélyben a ...

Veszélyben a Norwegian Air

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csőd fenyegeti Európa harmadik legnagyobb fapados légitársaságát, a Norwegian Air-t, amely most abban bízik, hogy a részvényesei mentőövet dobnak neki. Ahogy arról a CNN beszámolt, a légitársaságot agresszív terjeszkedése és hitelei sodorták bajba: ennek következtében idén 65 százalékban estek a részvényeik, és a társaság alapítója, igazgatója és legnagyobb részvényese Björn Kjos le is mondott júliusban, utódát nem találták meg.

A társaság az elmúlt években óriási beruházásokat hajtott végre: 2012-ben belépett a transzatlanti piacra, és 222 gépre szóló megrendelést írt alá a Boeing-gel. Már akkor látható volt, hogy az agresszív bővülés nagy kockázattal jár, a Norwegian Air adósságszintje ugyanis felszökött. A dolgok azonban nem alakultak jól, hiszen tavaly szeptemberben két katasztrófa után a földre parancsolták a Boeing 737 MAX-okat, amelyekre az Írország és Észak-Amerika közötti járatokat alapozták. A típussal kapcsolatos problémák feltárása jelenleg is tart, így kérdés, az összesen 16 repülő mikor állhat a Norwegian szolgálatába.

A légitársaság pénzügyi gondjai áthidalására most két évvel szeretné eltolni a részvényesek kifizetését, ha ebbe nem mennek bele, akkor viszont nem halogathatják, hogy felvásárolja őket valamelyik nagy cég, például az az IAG, amely a British Airways és a Lufthansa tulajdonosa.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,884lájkolóTetszik
3,798követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek