HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Közel egy nap...

Közel egy napig elérhetetlen volt a Telenor roaming szolgáltatása Barcelonában

HIRDETÉS

Kollégánk éppen Barcelonában tartózkodik, és péntek délelőttig egyáltalán nem tudtuk elérni, s ő sem tudott hívást indítani.

HIRDETÉS

A kimenő hívás esetén a „nincs regisztrálva a hálózaton” felirat jelent meg a kijelzőn. Az adatforgalom hellyel közzel működött. Pénteken délelőtt 10 órakor időnként már el-el lehetett indítani a hívást, de a tapasztalatok szerint egyes telefonkészülékekről kiment a hívás, másokról nem.

Érdeklődésünkre a Telenor ügyfélszolgálatán elismerték a hibát, elmondták, dolgoznak rajta, s reményeik szerint hamarosan ismét zavartalan lesz a szolgáltatás. „A szolgáltatás végül helyre állt, a hibát úgy tűnik, sikerült orvosolni, s péntek déltől lehet használni a készülékeket a katalán fővárosban” – írta végül kollégánk.

Azt nem tudni, pontosan hány előfizetőt érinthetett a hiba, de minden bizonnyal jó pár nyaralónak okozhatott kellemetlenséget, viszont jó hír, hogy immár újra használhatják a szolgáltatást.

Az egész EU területén használható (gyakorlatilag szinte) ingyenes mobilhasználat egy bő évtizedes adminisztrációs birkózás volt, és végül 2017. június 15-től lépett életbe. Ennek értelmében bárhol járunk az unió, illetve Norvégia, Izland és Liechtenstein területén, ugyanazokkal a feltételekkel használhatjuk a telefonunkat, és a szerződésünknek megfelelő mobilinternetet, mintha otthon lennénk – elvileg az arányos felhasználás mellett pluszköltségek nélkül. Ugyan anomáliák, például bizonyos adathasználat feletti sávszélesség korlátozás, vagy például térerő problémák olykor előfordulnak, de egyébként a rendszer zökkenőmentesen működik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek