HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Közel egy nap...

Közel egy napig elérhetetlen volt a Telenor roaming szolgáltatása Barcelonában

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kollégánk éppen Barcelonában tartózkodik, és péntek délelőttig egyáltalán nem tudtuk elérni, s ő sem tudott hívást indítani.

A kimenő hívás esetén a „nincs regisztrálva a hálózaton” felirat jelent meg a kijelzőn. Az adatforgalom hellyel közzel működött. Pénteken délelőtt 10 órakor időnként már el-el lehetett indítani a hívást, de a tapasztalatok szerint egyes telefonkészülékekről kiment a hívás, másokról nem.

HIRDETÉS

Érdeklődésünkre a Telenor ügyfélszolgálatán elismerték a hibát, elmondták, dolgoznak rajta, s reményeik szerint hamarosan ismét zavartalan lesz a szolgáltatás. „A szolgáltatás végül helyre állt, a hibát úgy tűnik, sikerült orvosolni, s péntek déltől lehet használni a készülékeket a katalán fővárosban” – írta végül kollégánk.

Azt nem tudni, pontosan hány előfizetőt érinthetett a hiba, de minden bizonnyal jó pár nyaralónak okozhatott kellemetlenséget, viszont jó hír, hogy immár újra használhatják a szolgáltatást.

Az egész EU területén használható (gyakorlatilag szinte) ingyenes mobilhasználat egy bő évtizedes adminisztrációs birkózás volt, és végül 2017. június 15-től lépett életbe. Ennek értelmében bárhol járunk az unió, illetve Norvégia, Izland és Liechtenstein területén, ugyanazokkal a feltételekkel használhatjuk a telefonunkat, és a szerződésünknek megfelelő mobilinternetet, mintha otthon lennénk – elvileg az arányos felhasználás mellett pluszköltségek nélkül. Ugyan anomáliák, például bizonyos adathasználat feletti sávszélesség korlátozás, vagy például térerő problémák olykor előfordulnak, de egyébként a rendszer zökkenőmentesen működik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,654lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek