800 dolgozót bocsát el az Electrolux a jászberényi gyárából

800 dolgozót bocsát el az Electrolux a jászberényi gyárából

Az Electrolux nyíregyházi üzemében 100 millió euróból robottechnológiát szerelnek fel (Forrás: Electrolux)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Külső partnereinek

szervezi ki jászberényi porszívó- és hűtőgépgyártása

jelentős részét az Electrolux, az átalakítás miatt körülbelül

800 dolgozótól válnak meg – közölte a cég kedden.

Közleményükben hangsúlyozták, a versenyképesség fokozása és

a fenntartható növekedés érdekében tették meg a szükséges

lépéseket. A jászberényi üzemet érintő leépítéssel

párhuzamosan Nyíregyházán egy közel 100 millió eurós

befektetést tervez a svéd vállalat.

Az Electrolux felső kategóriás termékei tekintetében a kiváló minőséget nyújtó, magas hatékonyságú üzemeit fejleszti, míg azon termékek esetében, ahol a magas minőség és hatékonyság leginkább külső gyártókkal való együttműködés által érhető el, az Electrolux a gyártást külső partnereinek szervezi ki – írják a közleményben.

„Maradtunk a szocializmusban" – Lelepleződik „Tiborc", a szalagmunkás riporter | Magyar Hang

A szerző 8 hónapot töltött el a szalag mellett a nyíregyházi Lehel Electrolux Kft. üzemében mint kompresszoros. Amíg közvetített munkaerőként a gyárban dolgozott, Tiborc álnéven jelentek meg írásai a Magyar Hangban. A cikksorozat befejező részében a cég is válaszol majd a szalag mellett szerzett tapasztalatok alapján feltett kérdésekre.

A cég a jövőben a felső kategóriás termékekre fókuszál, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Ezek gyártásában mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd. A kevésbé keresett hűtők – mint pl. a fagyasztóládák és a felülfagyasztós termékekét – gyártását ugyanakkor 2020-tól megszünteti. Ugyancsak külső partnereknek szervezik ki Jászberényből a porszívók gyártását 2020 folyamán.

Az átalakítás körülbelül nyolcszáz Electrolux dolgozót érinthet. A kölcsönzött munkavállalók szerződését a mindenkori piaci igények figyelembevételével vizsgálják felül – írta a cég közleményében. Hozzátették, felveszik a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az átszervezésben érintett dolgozók munkaerőpiacon történő elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről. 

A Nyíregyházi gyár fejlesztésére 2020 és 2023 között közel 100 millió eurót költ az Electrolux. Ezt az összeget digitális, ipari automatizációs és robot technológiák beszerzésére és alkalmazására fordítják. Az üzemben nagyrészt intelligens, okos berendezések készülnek majd.