HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság 800 dolgozót ...

800 dolgozót bocsát el az Electrolux a jászberényi gyárából

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Külső partnereinek szervezi ki jászberényi porszívó- és hűtőgépgyártása jelentős részét az Electrolux, az átalakítás miatt körülbelül 800 dolgozótól válnak meg – közölte a cég kedden. Közleményükben hangsúlyozták, a versenyképesség fokozása és a fenntartható növekedés érdekében tették meg a szükséges lépéseket. A jászberényi üzemet érintő leépítéssel párhuzamosan Nyíregyházán egy közel 100 millió eurós befektetést tervez a svéd vállalat.

HIRDETÉS

Az Electrolux felső kategóriás termékei tekintetében a kiváló minőséget nyújtó, magas hatékonyságú üzemeit fejleszti, míg azon termékek esetében, ahol a magas minőség és hatékonyság leginkább külső gyártókkal való együttműködés által érhető el, az Electrolux a gyártást külső partnereinek szervezi ki – írják a közleményben.

„Maradtunk a szocializmusban” – Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter | Magyar Hang

A szerző 8 hónapot töltött el a szalag mellett a nyíregyházi Lehel Electrolux Kft. üzemében mint kompresszoros. Amíg közvetített munkaerőként a gyárban dolgozott, Tiborc álnéven jelentek meg írásai a Magyar Hangban. A cikksorozat befejező részében a cég is válaszol majd a szalag mellett szerzett tapasztalatok alapján feltett kérdésekre.

A cég a jövőben a felső kategóriás termékekre fókuszál, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Ezek gyártásában mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd. A kevésbé keresett hűtők – mint pl. a fagyasztóládák és a felülfagyasztós termékekét – gyártását ugyanakkor 2020-tól megszünteti. Ugyancsak külső partnereknek szervezik ki Jászberényből a porszívók gyártását 2020 folyamán.

Az átalakítás körülbelül nyolcszáz Electrolux dolgozót érinthet. A kölcsönzött munkavállalók szerződését a mindenkori piaci igények figyelembevételével vizsgálják felül – írta a cég közleményében. Hozzátették, felveszik a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az átszervezésben érintett dolgozók munkaerőpiacon történő elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről. 

HIRDETÉS

A Nyíregyházi gyár fejlesztésére 2020 és 2023 között közel 100 millió eurót költ az Electrolux. Ezt az összeget digitális, ipari automatizációs és robot technológiák beszerzésére és alkalmazására fordítják. Az üzemben nagyrészt intelligens, okos berendezések készülnek majd.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek