HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Teljesülhet a...

Teljesülhet a kormány régi álma: a Telenorból lehet állami mobilszolgáltató

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A magyar állam rövid időn belül bevásárolja magát a Telenor Magyarországba – írja a HWSW információi alapján a Hvg.hu. Ezzel valósággá válna a kormány régóta dédelgetett álma, hogy állami mobilszolgáltató jöjjön létre.

A HWSW információi alapján napokon, de legkésőbb néhány héten belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy magyar állam 25 százalékos tulajdonrészt szerez a Telenor Magyarországban. A telekommunikációs vállalatot a Telenor norvég anyacég tavaly adta el jelenlegi tulajdonosának, a cseh PPF befektetői csoportnak, amely az egynegyed tulajdonrészt nem közvetlenül az államnak, hanem az állami kézben lévő Antenna Hungáriának adná, illetve adta el.

HIRDETÉS

A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, a felek közti tárgyalások érdemben már lezárultak, így az üzletet még idén nyélbe üthetik. Mivel az új tulajdonos kisebbségi részesedést szerez, a korábbi aggályok dacára úgy tűnik, hogy a cég továbbra is piaci alapokon működik majd, az állam pedig szimplán pénzügyi befektetésként kezeli az ügyletet.

A korábban szárnya kapott pletykák szerint a Telenor magyarországi leányvállalatára Mészáros Lőrinc veti ki hálóját, ám már tavaly nyáron nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány más forgatókönyv szerint valósítaná meg tervét.

Az ügyészségnek és a titkosszolgálatoknak is szállított a T-Systems | Magyar Hang

A még idén kormányközeli tulajdonba kerülő informatikai vállalat keretszerződéseiről a Direkt36 portál közölt részleteket.

A HWSW szerint ugyanakkor az állami tulajdonszerzés felkavarhatja a hazai távközlési szektort, különös tekintettel arra, hogy küszöbön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2019-es frekvenciaaukciója. Ezen az aukción a Magyar Telekom és a Vodafone Magyarország mellett nyilvántartásba vették a Telenor Magyarországot, amely egy az aukció környékére időzített, jelentős tőkeinjekcióval jóval szívósabb licitálóvá válhat.

HIRDETÉS

Az új tulajdonossal a név- és arculatváltás is elérhető közelségbe került. Bár a norvég és a cseh cégek megállapodása értelmében erre évekig nem kerülne sor, az állami szerepvállalás azonban felgyorsíthatja ezt a folyamatot is.

Mint ismert, a kormány régóta próbálkozik azzal, hogy állami mobilszolgáltatót indítson, ám az eddigi kísérletek rendre kudarcba fulladtak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,786lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek