Elektronikus kézbesítői hálózatra állt át a posta

Elektronikus kézbesítői hálózatra állt át a posta

A Magyar Posta épülete Héderváron (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A teljes postai hálózat átállt az elektronikus kézbesítői rendszerre a Magyar Posta közleménye szerint, amiről az MTI számolt be. A program egyébként november végén zárul, és 2,378 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás jutott rá. Ezt 1,821 milliárd forint saját forrással egészítették ki.

Az ügyfelek ezzel nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők pedig digitális eszközön (PDA) adják át a tértivevényes és ajánlott leveleket. A nagyobb településeken a kézbesítők ki is tudják nyomtatni az értesítőket. A jövőben a tértivevényes leveleket és hivatalos iratokat feladó szerv, például a bíróság elektronikusan jut majd hozzá a kézbesítési információkhoz.

Az állami vállalat közleménye szerint több mint kétezer postán, nagyjából négyezer-hatszáz digitális aláírópadon írhatnak alá az ügyfelek küldeményük fogadásakor. A Magyar Posta jelenleg már napi kétszázezer levelet kézbesít digitális eszközök segítségével.