HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság A Péter-fillé...

A Péter-fillérekkel trükközhettek a Vatikánban

HIRDETÉS

Öt személy ellen indult pénzügyi visszaélés miatt nyomozás a Vatikánban – számolt be róla az olasz sajtó értesüléséről az MTI. Többek között a pénzügyi információs felügyelet (Aif) vezetőjét, Tommaso Di Ruzzát is felfüggesztették állásából. Az érintettek között van továbbá a szentszéki államtitkárság információs és dokumentációs irodáját vezető Maurizio Carlino atya.

HIRDETÉS

A szóban forgó személyek ezentúl csak engedéllyel léphetnek be a Vatikán területére. Maurizio Carlino mozgását pedig korlátozták a törpeállamon belül.

A L’Espresso szerint milliós, többek között a londoni ingatlanpiacot érintő befektetésekről van szó. Szabálytalanságokat észleltek továbbá a Péter-fillérekhez kötött vatikáni bankszámlán is. Ide érkeznek a világ minden részéről a Varikánba küldött adományok.

Az Aif felállításáról még XVI. Benedek rendelkezett 2010-ben, elkerülendő a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának lehetőségét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek