HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság A Péter-fillé...

A Péter-fillérekkel trükközhettek a Vatikánban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Öt személy ellen indult pénzügyi visszaélés miatt nyomozás a Vatikánban – számolt be róla az olasz sajtó értesüléséről az MTI. Többek között a pénzügyi információs felügyelet (Aif) vezetőjét, Tommaso Di Ruzzát is felfüggesztették állásából. Az érintettek között van továbbá a szentszéki államtitkárság információs és dokumentációs irodáját vezető Maurizio Carlino atya.

A szóban forgó személyek ezentúl csak engedéllyel léphetnek be a Vatikán területére. Maurizio Carlino mozgását pedig korlátozták a törpeállamon belül.

A L’Espresso szerint milliós, többek között a londoni ingatlanpiacot érintő befektetésekről van szó. Szabálytalanságokat észleltek továbbá a Péter-fillérekhez kötött vatikáni bankszámlán is. Ide érkeznek a világ minden részéről a Varikánba küldött adományok.

Az Aif felállításáról még XVI. Benedek rendelkezett 2010-ben, elkerülendő a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának lehetőségét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek