HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Nagy különbsé...

Nagy különbségek lesznek a novemberi nyugdíjkiegészítések között

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Lesz olyan, aki kétszázezer forintra számíthat, másnak be kell érnie novemberben pár tízezres nyugdíjkiegészítéssel – összegzett cikkében a 24.hu. Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy 20 160 Ft lesz az átlag, illetve 11 ezer forint a nyugdíjkiegészítés.

HIRDETÉS

A nyugdíjprémiumot 3,5 százalék gazdasági növekedés felett adják, a kormányfő szerint pedig idén a 4-et is meg fogja haladni, sőt, akár 4,6 is lehet. A 24 szerint viszont 4,5 százalékos növekedéssel számolva is maximum 20 ezres prémium jön ki, tehát a kormány még jobb számokra számíthat. A prémiumot úgy számítják, hogy a novemberi nyugdíj negyedét, de legfeljebb 20 ezer forintot megszorozzák a 3,5 százalék feletti növekedés mértékével. Havi 80 ezer forintos nyugdíjnál éri el a prémium összege a maximumot, afölött ugyanannyit kap mindenki, míg alatta arányosan kevesebbet.

A nyugdíjkiegészítés összegét ezzel szemben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) január-augusztusi nyugdíjas adatából számítják. A kormány 2,7 százalékra tette az idei inflációt, tehát a januári nyugdíjemelés is 2,7 százalékos volt.

A nyugdíjasokon nyerészkedik a kormány | Magyar Hang

Az idei költségvetésben a kalkulált, 2,7 százalékos inflációval megegyező mértékű nyugdíjemelés szerepel, azonban már az optimista becslések is 3 százalék feletti pénzromlásról szólnak.

A miniszterelnök szavait alapul véve egy átlagos nyugdíjas 31 160 Ft pluszösszeget kaphat novemberben, de a 28 500 Ft-os minimálnyugdíj mellett 10 ezer forint jöhet nagyjából össze. Kétmilliós nyugdíj mellett viszont kétszázezres is lehet a járadék. Igaz, milliós nyugdíjat összesen pár tucatnyian, harmincnál többen kapnak.

HIRDETÉS

Az idei költségvetésben 24,673 milliárdot különítettek el nyugdíjprémiumra, de ez nem lehet elég, akár 40 milliárd is kellhet a prémiumok kifizetésére. Ha pedig nemcsak az öregségi nyugdíjat kapók, hanem a nyugdíjszerű járadékkal rendelkezők is megkapják a pluszpénzt, ahogy ez az előző két évben is történt, akkor még nagyobb lehet az összeg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért