HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Kásler 72 órá...

Kásler 72 órát adott a kormánynak a devizahiteles végrehajtások leállítására

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ultimátumot intézett a kormányhoz a becsapott devizahitelesek ügyében Kásler Árpád, aki már régóta küzd a kifosztott emberek érdekeiért. A Hazapartja.hu oldalon megjelent „72 órás ultimátum a magyar kormányhoz Kásler Árpádtól” című közlemény szerint amennyiben október 10-én reggel nyolc óráig nem állítja le a kormány a devizahiteles ügyekben indított végrehajtásokat, és nem állít vizsgálóbizottságot az okozott károk felmérésére és a kártérítések megkezdésére, akkor Kásler lépni fog. (A 72 óra október 07-én, reggel 8:00 órától indul.)

Ígérete szerint „erőszak alkalmazásával, ha kell mártírhalál árán is megteszek mindent ennek megfékezésére”. Egyúttal felhívással fordult a magyar lakossághoz, hogy csatlakozzanak hozzá, mert itt az ideje a cselekvésnek.

Az elkeseredett hangú levélben megismétli, hogy bármire hajlandó, illetve hogy most senki nem hivatkozhat ebéd főzésre, vagy halaszthatatlan munkára, mert ha nem lépnek a bajban lévők, akkor végleg lemondhatnak érdekeik érvényesítéséről.

Az Európai Unió Bírósága a devizahitelesek mellé állt | Magyar Hang

A bíróság álláspontja, hogy a szerződés érvénytelensége egyben azt jelenti, vissza kell állítani az eredeti állapotot. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az eredetileg felvett összeget kell visszafizetni kamatok nélkül, de abból le kell vonni az adós által korábban már fizetett törlesztőrészleteket.

Kásler Árpád szeptember 5-én az Európai Parlament Petíciós Bizottsága előtt ugyancsak a kilakoltatások és végrehajtások leállítását kérte, valamint nemzetközi bizottság felállítását a devizahiteles ügyek kivizsgálására. Akkor az Európai Bizottság képviselője azt válaszolta felvetésére, október végéig várják a választ a magyar kormánytól, hogy milyen lépéseket tett az európai fogyasztóvédelmi elvekbetartása érdekében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

39,016lájkolóTetszik
3,657követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Most mi lesz? – Magyar Hang-ajánló

Riport Cserdiből. Interjú Ónodi Eszterrel, Brenner Kolomannal. Indiai fejők Bicskén. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek