Kásler 72 órát adott a kormánynak a devizahiteles végrehajtások leállítására

Kásler 72 órát adott a kormánynak a devizahiteles végrehajtások leállítására

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ultimátumot intézett a kormányhoz a becsapott devizahitelesek ügyében Kásler Árpád, aki már régóta küzd a kifosztott emberek érdekeiért. A Hazapartja.hu oldalon megjelent „72 órás ultimátum a magyar kormányhoz Kásler Árpádtól” című közlemény szerint amennyiben október 10-én reggel nyolc óráig nem állítja le a kormány a devizahiteles ügyekben indított végrehajtásokat, és nem állít vizsgálóbizottságot az okozott károk felmérésére és a kártérítések megkezdésére, akkor Kásler lépni fog. (A 72 óra október 07-én, reggel 8:00 órától indul.)

Ígérete szerint „erőszak alkalmazásával, ha kell mártírhalál árán is megteszek mindent ennek megfékezésére”. Egyúttal felhívással fordult a magyar lakossághoz, hogy csatlakozzanak hozzá, mert itt az ideje a cselekvésnek.

Az elkeseredett hangú levélben megismétli, hogy bármire hajlandó, illetve hogy most senki nem hivatkozhat ebéd főzésre, vagy halaszthatatlan munkára, mert ha nem lépnek a bajban lévők, akkor végleg lemondhatnak érdekeik érvényesítéséről.

Az Európai Unió Bírósága a devizahitelesek mellé állt | Magyar Hang

A bíróság álláspontja, hogy a szerződés érvénytelensége egyben azt jelenti, vissza kell állítani az eredeti állapotot. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az eredetileg felvett összeget kell visszafizetni kamatok nélkül, de abból le kell vonni az adós által korábban már fizetett törlesztőrészleteket.

Kásler Árpád szeptember 5-én az Európai Parlament Petíciós Bizottsága előtt ugyancsak a kilakoltatások és végrehajtások leállítását kérte, valamint nemzetközi bizottság felállítását a devizahiteles ügyek kivizsgálására. Akkor az Európai Bizottság képviselője azt válaszolta felvetésére, október végéig várják a választ a magyar kormánytól, hogy milyen lépéseket tett az európai fogyasztóvédelmi elvekbetartása érdekében.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.