HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Egyre több ma...

Egyre több magyar megy Szlovéniába

HIRDETÉS

Zöld, aktív, egészséges – ezekkel a szavakkal hirdetik az alig kétmilliós Szlovéniát, ahol szinte minden van, amire a turista vágyhat: tengerpart, majd háromezer méteres hegycsúcs, közel tízezer barlang, termálfürdők és hegyi vízesések egyaránt. 

HIRDETÉS

Hogy mennyire fontosnak tartja a szomszéd kis ország a magyar beutazó turizmust, jól jelzi, hogy maga a miniszterelnök jött el hétfőn délelőtt a Szlovénia promóciójára hivatott budapesti médiaeseményre. Marjan Sarec kormányfőt elkísérte gazdaságfejlesztési és technológiai minisztere, Zdravko Pocivalsek, és az eseményt megtisztelte jelenlétével Palkovics László magyar innovációs és technológiai miniszter is.

A politikusi szóvirágokon túl a fontos dolgokat Maja Pak, a Szlovén Turisztikai Hivatal igazgatója mondta el: Szlovéniába tavaly 180 000 magyar honfitársunk látogatott el, és ez harminc százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Délnyugati szomszédunk a zöld és fenntartható turizmusra helyezi a hangsúlyt, nem véletlenül: területének hatvan százalékát erdő borítja. Télen-nyáron látogatható ország: télen alpesi síparadicsomok és termálfürdők, valamint a világ legjobb női séfje (Ana Roš, a Hiša Franko családi fogadó vezetője) várja a vendégeket, az év többi részében pedig mindent lehet csinálni, amit egy kiváló természeti adottságokkal bíró ország adhat. 

És ha nem tudták volna: szlovén kezdeményezésre nyilvánította az ENSZ május huszadikát a méhek napjává.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,106lájkolóTetszik
2,846követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.