Jelentős leépítés az Audi győri üzemében is

Jelentős leépítés az Audi győri üzemében is

Audi gyártósor Győrben (Fotó: Lemon3/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentős létszámcsökkentés zajlik az Audi győri üzemében, Magyarország legnagyobb vállalatánál – írja a G7.hu gazdasági szakportál. Erről a vállalat több munkatársa számolt be a lapnak az elmúlt napokban. Azt írják, hogy a munkavállalóknak nagyjából egy hónapja jelentette be a gyár vezetése, hogy 1200 emberrel csökken a dolgozók száma a közeljövőben a világ legnagyobb motorgyárában. Ez a jelenlegi állomány közel tíz százaléka.

A létszámcsökkentés folyamatos, elsődleges módja, hogy a határozott idejű szerződéssel rendelkezők nem kapnak új szerződést annak lejártakor. Mint írják, az autóiparban ez bevett módja a létszámcsökkentésnek. Az autóipari szektor lassulása miatt több gyártónál is hasonló döntéseket hoztak meg. Az egyik Audi-dolgozó szerint ezenkívül a nyugdíj előtt állókat is megpróbálják nyugdíjaztatni.

Az Audi cáfolni igyekezett a híreket. Azt írták a portál szerint, hogy nem szerződések felbontásával csökkentené az Audi a dolgozók létszámát, hanem a lejáró szerződések meg nem hosszabbításával.

Ma derült ki az is, hogy a Dunaferrtől több száz embert bocsátanak el a cég nehéz anyagi helyzete miatt.