HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság 30 milliárdda...

30 milliárddal emelik a 4iG tőkéjét a T-Systems felvásárlásának véglegesítésekor

HIRDETÉS

A 4iG Nyrt. igazgatósága úgy döntött, hogy amennyiben a Magyar Telekom Nyrt. és a 4iG véglegesen megállapodik a T-Systems Magyarország Zrt. (TSM) felvásárlás feltételeiről, akkor a KZF Vagyonkezelő Kft. a 4iG-ben 30 milliárd forint összegű ázsiós tőkeemelést hajt végre december 31-ig – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

HIRDETÉS

A tájékoztatás szerint a tervezett alaptőke-emelés 20 forint névértékű és 700 forint kibocsátási értékű 4iG részvények forgalomba hozatalával valósul meg, így 857,14 millió forintot a jegyzett tőke, míg 29,14 milliárd forintot a tőketartalék javára számolnak el. A KZF a tervezett alaptőke-emelés keretében kötelezettséget vállal arra, hogy az alaptőke-emelés során a tulajdonába kerülő részvényeket a tőzsdei kereskedési rendszerbe történő bevezetésétől számított 2 évben nem értékesíti.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalat MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a T-Systems megvásárlására irányuló tárgyalások sikeres lezárása esetén a 4iG két forrásból is finanszírozná az akvizíciót és további növekedési terveit: a november végéig tervezett, 30 milliárd forintos zártkörű kötvénykibocsátásból, másrészt a most bejelentett 30 milliárd forintos ázsiós tőkeemelésből.

Mészárosék megveszik a T-Systemst | Magyar Hang

A 4iG Nyrt. megállapodást írt alá a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról – jelentette be a két cég a tőzsde honlapján. Év végéig le is zárul a tranzakció.

A tőkeemelés részvényenként 700 forintos árfolyamon történhet, amelynek eredményeképp a 4iG egy részvényre jutó saját tőkéje a június 30-i 34,50 forintról több mint hétszeresére, 242,90 forintra nőhet. A lépéssel a 4iG elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért 58,9 százalék fölé növelné tulajdonát a tőzsdei társaságban – tették hozzá.

Még idén július 9-én jelentették be, hogy a 4iG felvásárolja a T-Systems MAgyarországot. Nem sokkal korábban – ahogy a 444 írta – a vállalat tulajdonosi szerkezete úgy módosult, hogy a korábban Mészáros Lőrinc jobbkezeként számontartott Jászai Gellért tulajdonrésze 40,2 százalékra nőtt, miután 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt Mészáros Lőrinc Opus-Konzum birodalmától. Akkor az ügyletek zárása után Mészáros Lőrinc érdekeltségei, a Konzum PE Magántőkealap 11,63 százalékos, az Opus Global Nyrt. pedig 9,95 százalékos tulajdonnal rendelkeznek majd a társaságban.

HIRDETÉS

Nagyot bukott Mészáros Lőrinc | Magyar Hang

A hétfői tőzsdenyitás után 13 milliárd elröppent, mintha ott sem lett volna.

A vállalat több egyéb Mészáros érdekeltséggel együtt egyébként megérezte az önkormányzati választásokat. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az október 14-i tőzsdenyitást követően az Opus 19 milliárdos mínusza mellett a 4iG értéke is több mint 2,5 százalékkal, azaz kétmilliárddal esett, amit jórészt Jászai Gellértnek kell elszenvednie.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,065lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek