HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Felszámolják ...

Felszámolják Matolcsy unokatestvérének korábbi bankját

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Felszámolásba fordult december 2-án a Növekedési Hitelbankkal (NHB) szembeni végelszámolási eljárás – vette észre az Mfor.hu. A pénzintézet Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a befolyása alatt álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. tulajdonában állt.

HIRDETÉS

A hitelezők 2020. január 31-ig jelenthetik be igényüket a Pénzügyi Stabilitási Kft.-nek. Azoknak is jelentkezni kell, akik korábban, amikor még végelszámolásról volt szó, már egyszer azt megtették.

A két eljárás közötti különbség, hogy végelszámolásra akkor kerül sor, ha egy fizetőképes vállalkozás jogutód nélkül szűnik meg, vagyis a hitelezők igényeit teljes mértékben ki tudják elégíteni a megszűnéskor. Ezzel szemben felszámolásról akkor beszélünk, ha a fizetésképtelen vállalkozás vagyona nem elegendő a hitelezők igényeinek kielégítésére, s így a törvényben meghatározott sorrendben és mértékben fizetik ki a hitelezőket.

Az NHB esetében majdnem pontosan egy évvel ezelőtt indult a lavina, amikor a jegybank hétmillió forintban maximálta a bank által kifizethető összeget, mert annyi pénzt vontak ki a bankból, amely megrendítette fizetőképességét. Egyúttal két felügyeleti biztost is kijelöltek a pénzintézet irányítására.

HIRDETÉS

A következő lépcsőben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019. március 14-én visszavonta a bank működési engedélyét, mondván, a pénzintézet „sem likviditásának helyreállítása, sem üzleti modelljének átalakítása terén nem tett olyan lépéseket, amelyek biztosították volna fenntartható stabil működőképességét”. Az engedély bevonásával együtt a hatóság elrendelte a végelszámolást is. A tulajdonos BanKonzult ezzel nem értett egyet, ezért első lépésben bíróság előtt támadta meg a határozatot, majd idén augusztusban egy huszárvágással ki is szállt a bankból, s helyét a Solar Gold Zrt. vette át, amelyik folytatja a pereskedést. Ez a végelszámolás fordult most át felszámolásba.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.