HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Betonba öntöt...

Betonba öntött milliárdok

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Miközben Orbán Viktor a magyar gazdaság aranykoráról beszél, amely még hat-hét évig kitarthat, a Magyar Hang által megkérdezett közgazdászok – Bod Péter Ákos, Csaba László, Mellár Tamás és Róna Péter – egyöntetűen úgy nyilatkoztak, a jövőben lassuló növekedés és további leszakadás vár az országra. Nagy hiányosságnak tartják, hogy a lassan tovatűnő fellendülés idején nem kezdtünk tartalékolni, s nem vágtunk bele a gazdaság átalakításába, a termelékenység és a versenyképesség emelésébe, helyette betonba öntöttük az uniós támogatások ezer milliárdjait.

HIRDETÉS

Részlet a Magyar Hang január 3-án megjelenő (2020/1) számában megjelent cikkből.

– A makroszintű egyensúlytalanság jelei ma már egyértelműen kimutathatók, növekszik az infláció, krónikussá vált a munkaerőhiány, romlik a külkereskedelmi mérleg egyensúlya, deficitessé vált a folyó fizetési mérleg és folyamatosan leértékelődik a nemzeti valutánk – nyilatkozta Mellár Tamás. Bod Péter Ákos szerint a baj a jövőképpel van: „Nem a korszerűbb oktatástól, jobb egészségügytől, a kritikusan és frissen gondolkodóktól, nem a tiszta gazdasági versenytől várja a hatalom az aranykor folytatását, hanem nagy állami projektektől, presztízsberuházásoktól, keleti birodalmakkal kötött különös ügyletektől.”

Csaba László arról beszélt, hogy az előre látható lassulás ellentételezésére a gazdaságpolitikának nem lesz eszköze. Kétséges, hogy az egy-két ágazat – gépkocsigyártás, lakásépítés, idegenforgalom – húzta, a nem éppen legmagasabb hozzáadott értékű ágazatok által vont gazdaság lassulása esetén mekkora lesz a cselekvés tere.

HIRDETÉS

(…)

További részleteket a Magyar Hang január 3-án megjelenő (2020/1) számában olvashat.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/1. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.