HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Betonba öntöt...

Betonba öntött milliárdok

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Miközben Orbán Viktor a magyar gazdaság aranykoráról beszél, amely még hat-hét évig kitarthat, a Magyar Hang által megkérdezett közgazdászok – Bod Péter Ákos, Csaba László, Mellár Tamás és Róna Péter – egyöntetűen úgy nyilatkoztak, a jövőben lassuló növekedés és további leszakadás vár az országra. Nagy hiányosságnak tartják, hogy a lassan tovatűnő fellendülés idején nem kezdtünk tartalékolni, s nem vágtunk bele a gazdaság átalakításába, a termelékenység és a versenyképesség emelésébe, helyette betonba öntöttük az uniós támogatások ezer milliárdjait.

Részlet a Magyar Hang január 3-án megjelenő (2020/1) számában megjelent cikkből.

– A makroszintű egyensúlytalanság jelei ma már egyértelműen kimutathatók, növekszik az infláció, krónikussá vált a munkaerőhiány, romlik a külkereskedelmi mérleg egyensúlya, deficitessé vált a folyó fizetési mérleg és folyamatosan leértékelődik a nemzeti valutánk – nyilatkozta Mellár Tamás. Bod Péter Ákos szerint a baj a jövőképpel van: „Nem a korszerűbb oktatástól, jobb egészségügytől, a kritikusan és frissen gondolkodóktól, nem a tiszta gazdasági versenytől várja a hatalom az aranykor folytatását, hanem nagy állami projektektől, presztízsberuházásoktól, keleti birodalmakkal kötött különös ügyletektől.”

Csaba László arról beszélt, hogy az előre látható lassulás ellentételezésére a gazdaságpolitikának nem lesz eszköze. Kétséges, hogy az egy-két ágazat – gépkocsigyártás, lakásépítés, idegenforgalom – húzta, a nem éppen legmagasabb hozzáadott értékű ágazatok által vont gazdaság lassulása esetén mekkora lesz a cselekvés tere.

HIRDETÉS

(…)

További részleteket a Magyar Hang január 3-án megjelenő (2020/1) számában olvashat.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/1. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,644lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Benyújtották a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot

Az állami szervek alkotmányos és jogszerű működésének felügyelete mindvégig biztosított volt – olvasható a Semjén Zsolt által jegyzett dokumentum általános indoklásában.