HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Idén is drasz...

Idén is drasztikus béremelést szeretnének a győri Audi-gyárban

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) képviselői átadták a győri Audi vezetésének a bérkövetelésüket: két számjegyű béremelés idén és jövőre, megemelt lojalitási bónusz, a mozgóbér növelése, és egyszeri, 200 ezer forint minden dolgozónak, mindkét évben – írja a Portfólió.hu.

HIRDETÉS

A szakszervezet közleménye szerint „alapbéremelés tekintetében az előző bérmegállapodást alapul véve egy kombinált béremelést tartunk megfelelőnek. Ez alapvetően egy százalékos mértékű, de az alacsonyabb bérrel rendelkező munkatársaink számára kedvezőbb garantált fix összegű alapbéremelést jelent”.

Tételesen ez a következőket jelenti: 2020. április elsejétől 12 százalékos, de minimum hatvanezer forintos alapbéremelés, majd 2021. április elsejétől újabb 11 százalékos, de minimum 65 ezer forintos alapbéremelés.

Lojalitás bónusz fejlesztéseként a szakszervezet javaslata, hogy az Audi Hungáriánál munkaviszonyban eltöltött 5. évtől havonta hatezer forintról induljon, majd ezt követően minden évben háromezer forintos lépcsőkkel emelkedjen a bónusz összege.

HIRDETÉS

A választható béren kívüli juttatás mértékére a szakszervezet javaslata a következő: jövőre személyenként 460 ezer forint, 2022-re pedig 510 ezer forint.

A bértárgyalás első fordulójának időpontja 2020. január 30.

A mostani drasztikus béremelési elképzelést a tavalyi sikeres sztrájkkal elért 2019-es béremelés sikerére alapozhatja a szakszervezet. Amint arról beszámoltunk, tavaly 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos alapbéremelést, illetve 400 ezer forintos béren kívüli juttatást sikerült kiharcolni a győri szakszervezetnek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,702lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek