HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Idén is drasz...

Idén is drasztikus béremelést szeretnének a győri Audi-gyárban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) képviselői átadták a győri Audi vezetésének a bérkövetelésüket: két számjegyű béremelés idén és jövőre, megemelt lojalitási bónusz, a mozgóbér növelése, és egyszeri, 200 ezer forint minden dolgozónak, mindkét évben – írja a Portfólió.hu.

A szakszervezet közleménye szerint „alapbéremelés tekintetében az előző bérmegállapodást alapul véve egy kombinált béremelést tartunk megfelelőnek. Ez alapvetően egy százalékos mértékű, de az alacsonyabb bérrel rendelkező munkatársaink számára kedvezőbb garantált fix összegű alapbéremelést jelent”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tételesen ez a következőket jelenti: 2020. április elsejétől 12 százalékos, de minimum hatvanezer forintos alapbéremelés, majd 2021. április elsejétől újabb 11 százalékos, de minimum 65 ezer forintos alapbéremelés.

Lojalitás bónusz fejlesztéseként a szakszervezet javaslata, hogy az Audi Hungáriánál munkaviszonyban eltöltött 5. évtől havonta hatezer forintról induljon, majd ezt követően minden évben háromezer forintos lépcsőkkel emelkedjen a bónusz összege.

HIRDETÉS

A választható béren kívüli juttatás mértékére a szakszervezet javaslata a következő: jövőre személyenként 460 ezer forint, 2022-re pedig 510 ezer forint.

A bértárgyalás első fordulójának időpontja 2020. január 30.

A mostani drasztikus béremelési elképzelést a tavalyi sikeres sztrájkkal elért 2019-es béremelés sikerére alapozhatja a szakszervezet. Amint arról beszámoltunk, tavaly 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos alapbéremelést, illetve 400 ezer forintos béren kívüli juttatást sikerült kiharcolni a győri szakszervezetnek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,948lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kötöttfogás 95. – A „nagyvonalú” NER

A műsorvezető Lukács Csaba, beszélgetőtársai pedig Csintalan Sándor, Konok Péter, Pulai András és Reichert János.

A mama nem adja fel