Történelmi mélypont: sosem volt még ilyen gyenge a forint az euróval szemben

Történelmi mélypont: sosem volt még ilyen gyenge a forint az euróval szemben

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Történelmi mélypontot ért el az euróval szemben csütörtökön a forint árfolyama. Az eurót 337,46 forinton jegyezték délelőtt tíz óra körül a bankközi piacon, ami a forint valaha elért leggyengébb árfolyama az euróval szemben. A korábbi árfolyammélypont az euró tavaly október végi 337,26 forintos jegyzése volt.

A dollár jegyzése 304,52 forintig emelkedett csütörtök délelőtt. A dollár legmagasabb jegyzése a tavaly október eleji 308,20 forint volt. A svájci frank 314,64 forinton elért jegyzése öt éve, a 2015 januári 333,01 forint óta a legmagasabb.

Varga Mihály ugye nem hiszi, hogy használ Magyarországnak, amikor – nem először – meggondolatlanul beszél a forint árfolyamáról? – tette fel a kérdést a Növekedés.hu-ra írott cikkében ősszel a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Matolcsy György haragját az váltotta ki, hogy a miniszter kijelentette, vége van az új magyar aranykornak. A jegybankelnöknek viszont jó híre van: annyira nincs vége, hogy még évtizedekig tart, és eközben sikeresen felzárkózunk majd a nyugati életminőséghez.

Már 335 forint felett az euró | Magyar Hang

Napról napra gyengül a forint, hétfőn délelőtt 10 óra környékén újabb negatív csúcsot döntött, 335,4 forinton járt a magyar valuta jegyzése.

– Mi lenne a miniszter szerint a stabil árfolyam: 330/320/310 vagy 300 forint/euró, esetleg 240 forint/euró, mint 2008 tavaszán? Ha van a miniszternek árfolyamcélja, akkor az elmúlt években is bizonyára volt: akkor miért nem érte el? Nem akarta, nem tudta, esetleg csak mondta, de nem csinálta? – sorolta kérdéseit a jegybankelnök, aki szerint a nemzeti banknak nincs árfolyamcélja, mert tartja magát a törvényi előírásokhoz.

 

Címkék: árfolyam, forint, mélypont