HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Naperőművekre...

Naperőművekre jegyeztek be zálogjogot a Mátrai Erőmű eladásának idején

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tekintélyes bankhitelek jelentek meg az állami Magyar Villamos Művek (MVM) egyik leányvállalatánál abban az időszakban, amikor az energetikai vállalatcsoport éppen visszavásárolta a milliárdokat felemésztő Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől – írja a hvg.hu. – Az ugyancsak állami Magyar Fejlesztési Bank 9,2 milliárd és 3,8 milliárd forintra jegyeztetett be zálogjogot az MVM ZG Solar Kft. jószágaira, vagyis a paksi, a felsőzsolcai és a visontai napelemes erőművekre, valamint több ingatlanra.

A decemberi bejegyzések, amelyek most jelentek meg a cégpapírokban, alig néhány nappal az előtt keletkeztek, hogy bejelentették: a felcsúti milliárdos cége eladja a Mátrai Erőművet az MVM-nek. Az átadás-átvétel február 10-én történt meg.

Az erőmű közgyűlésén elhangzott, hogy 2019-ben a vállalat mintegy 6 milliárd forint veszteséget halmozott fel, miközben kapacitásának alig a felét használta ki. Ha ugyanis még több áramot termel a szénerőmű, akkor a károsanyag-kibocsátás miatt fizetendő büntetés csak tovább növelte volna a mínuszokat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek