Helyesen járt el az üzemanyagot elfüstölő repülőgép pilótája a szakértő szerint

Helyesen járt el az üzemanyagot elfüstölő repülőgép pilótája a szakértő szerint

Képünk illusztráció - Ryanair repülőgép (Fotó: a Ryanair Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lehetőségekhez mérten helyesen járt el a Ryanair fapados légitársaság pilótája azzal, hogy a túlsúly csökkentése érdekében az üzemanyag elfüstölése mellett döntött kedden – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szerdán az M1 televízióban. Kiss annak kapcsán kérdezték, hogy a Kanári-szigetekre induló járat utasai kedden hat órán keresztül várakoztak a gépen, Budapesten.

A pilótának az üzemanyag elfüstölésén kívül két lehetősége volt: a csomagok egy részét kipakoltatja vagy leszállít valakit az utasok közül – magyarázta az újságíró. Szerinte nem a pilóta döntésével, hanem az utasok tájékoztatásának hiányával volt a probléma.

Hat órán át égette a kerozint a Ryanair gépe | Magyar Hang

Az eddigi hírek szerint túlsúlyosra pakolták Kanári-szigetekre tartó gépet, így a felszállás előtt el kellett égetnie a betankolt üzemanyag egy részét. Hat órás késés lett a vége.