Fizetett a kukaholding a fővárosnak

Fizetett a kukaholding a fővárosnak

(Fotó: Max Pixel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kukaholding nemrég kifizette a tavaly általa Budapesten beszedett szemétdíjból fennmaradt tartozása nagy részét a Fővárosi Közterület-fenntartónak (FKF) – értesült a Népszava.

Január második felében jelezte a Népszavának Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős, MSZP-s főpolgármester-helyettes, hogy a számlákat országosan kiküldő, állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – közkeletű nevén kukaholding – nem utalt át az FKF-nek a területén tavaly szemétdíj címén begyűjtött közel 30 milliárdból mintegy tízet. Követelte, hogy az FKF jusson hozzá a területén beszedett teljes díjhoz. Mártha Imre, az FKF új felügyelőbizottsági elnöke úgy becsülte, tartalékaik február elejéig-közepéig tartanak ki.

A Népszava értesülései szerint, ha nem is a kiállított számlák alapján, de a kukaholding végül átutalta az FKF tízmilliárdos követelése nagy részét.

A Népszava szerint arról, hogy az FKF 2020-ban is hozzájusson a területén beszedett díjak egészéhez, még zajlanak a – legmagasabb szintű – tárgyalások. Máig nem sikerült még a negyedévesről sem áttérni a havi elszámolásra. Pedig ezt még Orbán Viktor ígérte meg 2018-ban Karácsony Gergely elődjének, Tarlós Istvánnak.

Címkék: FKF, kukaholding