„Felfüggeszteni a kilakoltatásokat és végrehajtásokat, de azonnal”

„Felfüggeszteni a kilakoltatásokat és  végrehajtásokat, de azonnal”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben mostanra a vállalati és lakossági hitelek törlesztésének felfüggesztését is elvárja nagyon helyesen a jegybank – és vélhetően a kormány is – a bankoktól, a végrehajtások leállításáról egyelőre még nem esett szó egyetlen fórumon sem. Pedig éppen azoknak az embereknek lehet a legnagyobb szükségük a segítségre, akiknek a lakhatása és vagyontárgyai kerülnek a legnagyobb veszélybe a mostani válság hatására. Ők döntő részt az egykori devizahitelesek, akik a sokszorosára emelkedett törlesztőrészlet miatt kerültek végveszélybe.

– Ideje lenne, hogy a kormány végre valóban segítséget nyújtson azoknak az embereknek, akiket ígérete ellenére az út szélén hagyott, és legalább a lakhatásuk megmentése érdekében kapnának valamiféle támogatást – nyilatkozta a Magyar Hangnak Szepesházi Péter ügyvéd, korábbi, devizahiteles ügyekkel foglalkozó bíró.

Az MNB moratóriumot kért a lakossági hitelek törlesztésére is | Magyar Hang

Közben újabb történelmi mélypont: egy euróért lassan 351 forintot kell adni.

Szavai szerint a március 16-tól bevezetett ítélkezési szünet azért jelent gondot a lakásukért küzdők számára, mert így a végrehajtás megszüntetése iránti és más sikerrel kecsegtető perek sem folyhatnak tovább. Az előbbinél legalább is tárgyalási stop lépett életbe, tehát végrehajtást megszüntető ítélethez abban sem juthatnak az adósok.

Az ítélkezési szünetnek azonban nincs felfüggesztő hatálya magára a végrehajtási eljárásra, azaz a tényleges kilakoltatásra, sőt a fizetések, nyugdíjak letiltására sem, így az is előfordulhat, hogy azok a pereskedők is elveszíthetik megélhetésüket, lakásukat, akiknek a bíróságok normál működése esetén megmaradhatna.

– Egyébként is elvárható lenne a kormánytól, hogy azonnali hatállyal és hosszú időre függessze fel a végrehajtásokat, kilakoltatásokat, hiszen ezzel éppen a legnehezebb helyzetben lévőket segítené – tette hozzá.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.