Orvosi eszközök gyártására állna át a Ford

Orvosi eszközök gyártására állna át a Ford

Képünk illusztráció, egy autógyár üzemcsarnoka (Fotó: REUTERS/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Vizsgálja annak lehetőségét a Ford és a General Motors, hogy gyáraiban orvosi eszközök előállítására álljon át – derült ki a Politico cikkéből. A GM például már tervezi, hogyan gyártson lélegeztető-gépeket, amint erről Mary Barra vezérigazgató beszámolt. A Ford pedig, mint második legnagyobb autógyártó, ugyanezt tenné az Egyesült Államokban, illetve Nagy-Britanniában is.

Hasonlóképpen tett Kínában a legnagyobb elektromos autógyártó, a BYD, ami orvosi maszkok és fertőtlenítő szerek gyártásába fogott. Naponta már ötmillió maszkot és háromszázezer palack fertőtlenítőszert állítanak elő.

Az Egyesült Államokban egyébként érvényben van a Defense Product Act, azaz a védelmi gyártási törvény, ami kötelezi a vállalatokat, hogy szükség esetén az állam által meghatározott termékeket állítsa elő.

750 milliárd eurós mentőcsomagot jelentett be az Európai Központi Bank | Magyar Hang

Christine Lagarde szerint nincs felső határ, a rendkívüli idők rendkívüli intézkedéseket követelnek.

Nemcsak a Ford, de a Fiat Chrysler is felfüggesztette március 30-ig az autók gyártását. Magyarországon leáll a győri Audi, ahogy a szentgotthárdi Opel is.