HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Négy hétig bi...

Négy hétig biztosan áll a kecskeméti Mercedes-gyár

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Meghosszabbították a leállás időtartamát a 4400 embert foglalkoztató kecskeméti Mercedes-gyárban: a március 20. óta tartó, eredetileg két hétre elrendelt leállást újabb két héttel toldották meg. Ez azt jelenti, hogy április 22-ig bizonyosan nem indul újra a termelés – írja a Kecsup.hu. A helyi hírportál arról számolt be, hogy a döntésről levélben értesítették a munkatársakat, ennek tartalmát is ismertették.

Ebben szó esik a pénzügyekről is. A fizetésekről és az elmaradt munkaórákról azt írták, hogy a gyár vezetői egyeztetnek a szakszervezetekkel, és megvizsgálják a lehetőségeket. A levél alapján a dolgozókat meg akarják tartani, és a krízis hatásait a legenyhébb szinten akarják tartani a munkatársak számára.

HIRDETÉS

Két nagy autóipari beszállító is leállt a termeléssel | Magyar Hang

A Continental két legnagyobb, makói és váci gyárában, a Hankook Tire pedig rácalmási üzemében függeszti fel a termelést.

Később közleményt is kiadott a Mercedes. Ebben megerősítették a portál értesüléseit. Azt közölték, hogy az elengedhetetlenül szükséges területek működését (mint például az úgynevezett veszélyhelyzeti munkavégzést) továbbra is biztosítják, ezeken a részlegeken a munkatársak létszámát minimálisra csökkentették, megfelelő védelmükről a vállalat gondoskodik.

Hozzátették, folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális helyzetet és szükség esetén további intézkedéseket hoznak. Ha a helyzet azt lehetővé teszi, 2020. április 22-én újraindul a termelés a kecskeméti telephelyen.

Idekapcsolódó hír, hogy Gulyás Gergely Miniszterlenökséget vezető miniszter mai kormányinfón azt mondta, hogy a magyarországi autógyárak leállása heti 40-50 milliárd forinttal csökkenti az ország GDP-teljesítményét.

HIRDETÉS

Leáll az esztergomi Suzuki- és a kecskeméti Mercedes-gyár is | Magyar Hang

A társaság a döntést a koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázatával indokolta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,221lájkolóTetszik
3,150követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek