HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság „A cégek nem ...

„A cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Áremelésre nem kell számítani, a cégek nem fogják az árakba beépíteni a különadót – erről beszélt kedden este az InfoRádióban Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György szerint a multinacionális áruházláncok a jogszabályi előírásoknak eleget téve teljesíteni fogják a válságkezelési hozzájárulást.

Mint Vámos rámutatott, a kereskedelemnek és a bankoknak a közvetlen egészségügyi kiadásokhoz kell hozzájárulniuk, az úgynevezett kiskereskedelmi különadó összege 36 milliárd forint, további részletek nem ismertek, ezért a Magyar Közlönyben az érintettek nagyon várják a részleteket.

Szerinte semmiféle kétség nem fér hozzá, hogy az érintettek még úgy is vállalni fogják a különadó befizetését, hogy számos költség őket is terjeli a járvány miatt, például plexi védőfalakat tesznek a pénztárakhoz, új munkaerőt kellett bevonni és túlórapénzeket kell fizetni, arról nem is beszélve, hogy számtalan eszközt kell nekik is beszerezni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban.

Koronavírus: A felvásárlási láz is drágítja az élelmiszereket | Magyar Hang

Csillapult a koronavírus-járvány miatti roham a boltokban, de menthetetlenül beindult az élelmiszerek drágulása. A vásárlók jól teszik, ha közzéteszik a pofátlan árakat a közösségi oldalakon.

– Nincs értelme, nem is lenne etikus, az alkalmazottak és a beszállítók sem láthatják kárát. Belső költségek átcsoportosítása jöhet csak szóba – fejtette ki az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Példaként említette, hogy tervezett nagyobb beruházásokat most majd később fognak végrehajtani.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,852lájkolóTetszik
3,791követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nincs meglepetés: Lukasenka elsöprő győzelmet arathatott

Feszült hangulatban zajlott a belarusz elnökválasztás, „Európa utolsó diktátora” mindent megtett az ellenzéki tiltakozások elnémítására. Minszkben máris összecsaptak a rendőrök és a választási eredmény ellen tüntetők.