HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság A költségveté...

A költségvetési bizottság ellenzéki tagjai a válság mélyülésétől tartanak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Orbán Viktor által április 6-án bejelentett gazdaságvédelmi csomag súlyos hiányosságai mélyíthetik a válságot — állapították meg nyílt levelükben a költségvetési bizottság ellenzéki tagjai. A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez szóló üzenetükben úgy látták, az idei költségvetés újratervezése, valamint a jövő évi tervezése kizárólag a Pénzügyminisztérium hatáskörében dől majd el, ezért ellenzéki javaslatok, vélemények nem kapnak benne szerepet

A miniszterelnök hétfői bejelentése az aláírók szerint azt jelenti, hogy Magyarország egy „elhúzódó és keserves válsággal néz szembe”, amit egyes hiányosságok mélyíteni fognak, illetve „bővíteni azok körét, akik nehéz vagy lehetetlen helyzetbe kerülnek majd.”

Problémásnak látják, hogy aki teljes munkaidőben dolgozott, de már elbocsátották, nem kap bértámogatást az államtól, továbbá hogy a nyugdíjasok „egyetlen forintot sem kapnak az idén.” Úgy látják továbbá, hogy a magyar vállalkozások nem kapnak támogatást, csak hitellehetőséget, „azonban nem látjuk, hogy a vállalatok, vagyis a munkahelyek megmaradásáért érdemben cselekedne a kormány.”

Palkovics: A bérköltség 70 százalékát is átvállalhatja az állam | Magyar Hang

Ötszázezres egyszeri diákhitel-konstrukciót tesznek elérhetővé az egyetemi hallgatóknak, a mérnököknél negyven százalékos bértámogatást vezetnek be.

„Az euroatlanti szövetségi rendszerben ezidáig bejelentett gazdaságmentő csomagok egytől egyig a bruttó hazai termék jelentős hányadát (akár 20-30 százalékát) teszik ki, és nagy hasonlóságokat mutatnak egymással, függetlenül attól, hogy a regnáló kormányzat melyik eszmerendszert vallja magáénak. (…) Legjellemzőbb a vállalatok számára nyújtott kedvezményes, államilag garantált hitelkeret, munkáltatók számára nyújtott bérkiegészítések formájában – egészen akár a munkavállalói bérek 80 százalékának időleges állami átvállalásáig –, minden nemzetgazdaság a válság előtt fennálló viszonyok megőrzésére törekszik.

Szociális intézkedéseket terén is jóval nagyobb csomagokat jelentettek be kormányzatok, mint hazánkban, a munkájukat elvesztő, vagy vállalatuk csődjét elszenvedő vállalkozók számára segélyeket nyújtanak, melyekkel nem pusztán azt célozzák, hogy a koronavírus-járvány – várhatóan mintegy féléves – lefolyását követően a társadalom szerencsétlenül járt tagjait megkíméljék a nélkülözéstől” — írják a nyílt levélben, amit Varju László elnök, Hohn Krisztina alelnök, valamint Mesterházy Attila, Potocskáné Kőrösi Anita és Bősz Anett is szignózott.

Újraindította a Növekedési Hitelprogramot a jegybank | Magyar Hang

Mindent összeszámolva 3000 milliárd forintot jelentenek a Monetáris Tanács mai döntései a gazdaság számára, hogy megbirkózhasson a válság kihívásaival. A bejelentést követően erősödni kezdett a forint.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,554lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek