HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Az MNB nem vá...

Az MNB nem változtatott az alapkamaton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén kedden a monetáris tanács, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta, jelentette az MTI. A távirati iroda rövidhírében arról ír, a kamat szinten tartása megfelel az elemzői várakozásoknak. A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll.

Az MTI által idézett Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője kiemelte, a döntés megfelel a piaci várakozásoknak. Az MNB várhatóan kedden délután vagy a következő napokban, hetekben ismerteti majd a részleteket az eszközvásárlási programjáról, amelynek elindítását egy hónappal ezelőtt jelentette be több más intézkedéssel együtt.

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője szintén azt írta, hogy a várakozásoknak megfelelően tartotta a kamatokat a tanács. „A koronavírus terjedése ellen hozott intézkedések negatív gazdasági hatásainak mérséklésére az MNB számos intézkedést hozott az elmúlt hetek során, új intézkedéseket és eszközöket vezetett be” – tette hozzá.

Gazdasági tücsök, politikai hangya | Magyar Hang

Mégha fenn is szeretnénk tartani a költségvetési szigort, semmi nem szól az ellen, hogy jelentős átrendezések legyenek a költségvetés kiadási oldalán.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,025lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.