Az MNB nem változtatott az alapkamaton

Az MNB nem változtatott az alapkamaton

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a monetáris tanács döntésérõl tartott sajtótájékoztatón a jegybank székházában 2019. március 26-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén kedden a monetáris tanács, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta, jelentette az MTI. A távirati iroda rövidhírében arról ír, a kamat szinten tartása megfelel az elemzői várakozásoknak. A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll.

Az MTI által idézett Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője kiemelte, a döntés megfelel a piaci várakozásoknak. Az MNB várhatóan kedden délután vagy a következő napokban, hetekben ismerteti majd a részleteket az eszközvásárlási programjáról, amelynek elindítását egy hónappal ezelőtt jelentette be több más intézkedéssel együtt.

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője szintén azt írta, hogy a várakozásoknak megfelelően tartotta a kamatokat a tanács. „A koronavírus terjedése ellen hozott intézkedések negatív gazdasági hatásainak mérséklésére az MNB számos intézkedést hozott az elmúlt hetek során, új intézkedéseket és eszközöket vezetett be” – tette hozzá.

Gazdasági tücsök, politikai hangya | Magyar Hang

Mégha fenn is szeretnénk tartani a költségvetési szigort, semmi nem szól az ellen, hogy jelentős átrendezések legyenek a költségvetés kiadási oldalán.