HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tízmilliókat ...

Tízmilliókat nyerhet, aki a főváros helyett az agglomerációban vásárol házat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Budapest környéki települések lakosságszáma nőtt a legdinamikusabban az országban, ami az ingatlan.com elemzése szerint a fővárosból a zöldbe költözők növekvő számának, illetve a születési szám emelkedésének köszönhető. 

Balogh László vezető elemző arról beszélt, minden bizonnyal ösztönözte a folyamatot, hogy az agglomerációban az ingatlanárak jelentősen alatta maradnak a fővárosban mértnek, illetve hogy több a felújításra alkalmas ingatlan. Ezért arra lehet számítani, hogy a koronavírus-járvány lecsengését követően még népszerűbbek lesznek ezek a települések.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A népességgyarapodási listát Érd vezeti, ahol egy év alatt 775-tel nőtt a lakosság létszáma, és már csaknem hetvenezren élnek a városban. A második Szigetszentmiklóson 513 fővel többen élnek mint egy évvel korábban, a harmadik Veresegyházán pedig 503-mal gyarapodott a lakosság létszáma. Rajtuk kívül Dunaharaszti, Gyömrő, Nagytarcsa, Halásztelek, Délegyháza, Göd és Biatorbágy szerepel még a tízes listán.

A budapesti 704 ezer forintos átlagos lakás-négyzetméterártól 156-296 ezer forinttal maradnak el az ezeken a településeken mért értékek. Érden áprilisban 473 ezer forintos átlagos négyzetméteráron kínálták a lakóingatlanokat, azaz a lakások és házak négyzetméterét, Szigetszentmiklóson 433 ezer forintért, Veresegyházán pedig 459 ezer forintért. A tíz érintett budapesti agglomerációs település közül Délegyháza a legolcsóbb, ott egy négyzetméter átlagosan 408 ezer forintba kerül. 

HIRDETÉS

Mindez azt is jelenti, hogy – az átlagárakat egy 100 négyzetméteres lakóingatlanra vetítve – az agglomerációs településeken Budapesthez képest akár 16-30 millió forinttal alacsonyabb összegért lehet vásárolni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.