HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Oszkó Péter: ...

Oszkó Péter: Olyan válsággal szembesültünk, mint korábban soha

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Bajnai-kormány pénzügyminisztere  az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt: amikor a Bajnai-kormány 2009-ben átvette az ország vezetését, tudták, mire számítsanak, és bár nagy volt a baj, tudták, merre indulhatnak, most azonban – mivel a koronavírus terjedése és lefolyása is kiszámíthatatlannak tűnik – nehéz megmondani, mi lenne a helyes lépés.

A szakember szerint jelenleg nem tudjuk, a gazdasági visszaesés meddig fog tartani, mert azt sem látni előre, meddig lesz szükség korlátozó intézkedésekre. Úgy látja, fel kell készülnünk arra, hogy ez az állapot nem csak pár hétig, hanem több hónapig is kitart.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Oszkó szerint a modern gazdaság korában ilyen problémával még nem kellett szembesülnünk, ezért nincs bevett gyakorlat, nincs olyan recept, ami biztosan hatásos lehet. Szociális lépésekre, segítségnyújtásra szerinte szükség van, a kormánynak ezzel is kell foglalkoznia, úgy tudja, már vannak is ilyen irányú kezdeményezések.

Hozzátette, exportorientált ország lévén a magyar gazdaság állapotát nagyban befolyásolja, miként reagál a többi ország, és milyen állapotban van az ő gazdaságuk.

HIRDETÉS

A munkaerőpiaci helyzetről azt mondta: ha ugyanolyan gyors lesz a kilábalás, mint amilyen gyorsan bezuhan a gazdaság, akkor – ahogyan a kormányzat is ígéri – a legtöbben újra el tudnak majd helyezkedni azok közül, akik most a járvány miatt veszítik el a munkájukat. Ha viszont nem ez lesz a helyzet, akkor magasabb munkanélküliségi arányra kell tartósan készülni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,649követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.