HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Különleges ga...

Különleges gazdasági övezetekkel szervezné át az iparűzési adóbevételek újraosztását a kormány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A megyei önkormányzatok fennhatósága alá kerülhetnek az önkormányzatoktól azok az ipari területek, amelyeken 5 milliárd forintnál nagyobb költségigényű, munkahelyteremtő és –megtartó beruházás készül. Ezt tartalmazza az az új törvényjavaslat, amelyet keddről szerdára virradó éjjel nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – hívja fel a figyelmet cikkében az Atv.hu.

A javaslat értelmében a különleges gazdasági övezetté nyilvánított terület a beruházás helyszínére és közvetlen környezetére terjed ki. Ennek feltétele az lenne, hogy a kormány az adott beruházást nyilvánítsa nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, az vagy a bővítés legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű legyen, legyen gazdasági kihatása a megye területének jelentős részére, és a munkahelyek tömeges elvesztésének elkerülését, vagy új munkahelyek létesítését szolgálja.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a különleges gazdasági övezetek hatása túlmutat az adott önkormányzat határain. A Semjén Zsolt által benyújtott, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzett javaslat szerint ez a megoldás arányosabb elosztást tesz lehetővé a megyén belül. A megyei önkormányzathoz befolyó adóbevételt ennek érdekében a – megyei gazdasági, foglalkoztatási viszonyok tekintetében megfelelő ismeretekkel rendelkező – megyei önkormányzat célzottan tudná felhasználni a megyében fekvő, különösen a beruházással érintett települések területén.

Alkotmánybírósághoz fordul Göd polgármestere a Samsung-ügy miatt | Magyar Hang

A városvezető korábban halálos ítéletnek nevezte a kormány intézkedését.

Az Atv.hu cikke arra emlékeztetett, hogy az ellenzéki vezetésű Göd területén a veszélyhelyzet adta lehetőséggel élve rendeletben különleges gazdasági övezetté nyilvánított egy ipari területet, ahol a Samsung épít gyárat 300 milliárd forint értékű beruházással. Itt majd elektromos autókhoz akkumlátorokat fognak gyártani.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.