HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság 24.hu: közel ...

24.hu: közel milliárdos állami támogatás egy gyanús körülmények között megszerzett pécsi szállodára

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Négycsillagos szálloda kialakítására igényelt 936 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) egy ifjú pécsi NER-lovag, Czéh-Tóth Márk – írja a 24.hu. A szállodát a Pécs belvárosában található Aranyhajó Fogadó épületéből alakítanák ki, amelyet 2017-ben vitatott körülmények között szerzett meg a dohányüzletben is otthonosan mozgó vállalkozó cége a tatarozására igényelt állami támogatás töredékéért, kevesebb mint 160 millió forintért.

Czéh-Tóth támogatási igénye azért érdekes, mert Czéh-Tóth az MTÜ-nek egy olyan alapjából igényelte az összeget egyedi kérelemben, amelynek felhívása sehol sem elérhető – az egyedi támogatásként kiosztható alap pályázati azonosító számmal sem rendelkezik. Emellett azt sem tudni, hogy a támogatást megkapók egyáltalán honnan értesültek a pályázati lehetőségről, illetve hogy milyen szempontok alapján osztják ki a vissza nem térítendő támogatásokat. Czéh-Tóth Márk a portálnak egyébként azt mondta, hogy ő az MTÜ nyilatkozatai alapján értesült a lehetőségről.

Ugyan a vállalkozó és cége, a Hotel Nick Kft. a támogatás nagy részét még nem kapta meg, nemrég hozzáláttak az épület felújításához. Egyelőre ugyanis a beruházás előkészítéséhez szükséges összeg érkezett meg. Állította, hogy nem tudja, mikor kapja meg a teljes összeget, de számít rá.

Az egykori, Aranyhajó Fogadóként ismert épület korábban egy pécsi önkormányzati cég tulajdonában állt. Mint arról korábban a Szabadpecs.hu beszámolt, ennek eladása miatt hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség, miután az ősszel megválasztott Péterffy Attila polgármester által elrendelt vizsgálat szerint százmilliós összegű károkozás gyanúja vetődött fel az épület értékesítésekor.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek