HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Falaztak a hi...

Falaztak a hivatalok, de most kiderült, ki kaszálhat az informatikusképzésen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Sokáig hiába próbálta megtudni az Index, ki nyer nagyot az állami informatikusképzésen, a lap lepattant a hivatalokról. Most viszont kiderült, hogy a Training 360 anyagait használják fel az előképzés során, bár mindennek nincs nyoma az uniós tenderkeresőn.

A járványhelyzet miatt jelentette be az állam, hogy támogatott informatikusképzést indít azok számára, akik új szakmát tanulnának. Ennek feltétele egy nyolchetes előképzés. A jelentkezés eléggé megéri annak fényében, hogy a képzés költségének 95 százalékát az állam fizeti, továbbá felnőttképzési diákhitelt is igényelhetnek a résztvevők.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az viszont nem volt egyértelmű korábban, ki készíti a videós oktatóanyagot, illetve ki értékeli majd ki az eredményeket. Többen gyanították, hogy azt a Traning 360-at bízhatják meg, ami már gyanús körülmények között nyert egy állami tendert. Egy 2017-ben meghirdetett informatikai képzés lebonyolítását végezhették, mindezt úgy, hogy a piacon sokan nem is tudtak a pályázatról. Ráadásul a Training 360-é is volt az egyetlen érvényes ajánlat.

A cég egyébként a Yellowroad nevű internetes gyorstalpalót működteti. Az Index szerint annak fényében is volt különös az egész, hogy egy alapvetően nem közbeszerzésekből élő piacról van szó, mégsem tudott senki a több milliárdos programról. A Training 360 egyébként eredetileg OKJ-s informatikai oktatással, coachinggal és üzleti képzésekkel foglalkozik.

HIRDETÉS

Az Index kérésére az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) azt mondta, az előképzést az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) végzi. Utóbbi vezérigazgatója, Almássy Gábor pedig kifejtette, a nyolchetes alapozó képzést a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal közösen szervezik. Nekik is írt az Index, tovább érdeklődve, ki készíti az oktatóvideókat, és ki értékeli majd ki az eredményeket.

A levélre nem válaszolt senki, aztán elindult az előképzés, és kiderült, hogy az a Traning 360 oktatóvideóit tartalmazza. Valószínűtlennek is tűnt, hogy a főleg adminisztrációs feladatokat ellátó állami intézmények maguk végeznék a képzést.

Bár a program száz százalékban uniós támogatásból jött létre a GINOP-6.2.8-20 program keretében, az uniós tenderkeresőn mindennek nem akadt nyoma. Ismét írt az Index a szóban forgó állami szerveknek, hogy milyen eljárásban választották ki a Training 360-at, illetve mennyi pénzt fizetnek ezért, de válasz eddig nem érkezett.

HIRDETÉS

Különösen érdekes, hogy az Index az állami informatikusképzés kapcsán a Training 360-nak is küldött még kérdéseket. A cégtől viszont azt felelték, ők is csak annyit tudnak a képzésről, amennyi a hivatalos tájékoztató honlapon szerepel.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.