HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Sikertörténet...

Sikertörténet: csaknem 20 milliárd forintnyi osztalék vándorolt Mészáros Lőrinc zsebébe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyszerre három, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó régebbi cég éves beszámolója is megjelent – vette észre a privatbankar.hu. Ezekből a két vasútépítéssel foglalkozó cégnek – az R-Kord Kft.-nek és a V-Híd Zrt.-nek – a 2018-asnál kicsit gyengébb éve volt, panaszra azonban így sem lehet ok, hiszen a többmilliárdos osztalék kifizetése biztosított volt a számok alapján. A zászlóshajó cég, a Mészáros és Mészáros Kft. azonban még tovább tudott tavaly növekedni, pedig már a korábbi években sem volt aprópénznek nevezhető az, ami átfolyt a cég kasszáján.

Az első cég az R-Kord Kft., amelynek tavalyi árbevétele gyakorlatilag megegyezett az előző évi 35 milliárd forinttal. Mindezek eredményeként üzemi szinten a 2018-as 6,3 milliárd forint után kicsit több mint 4 milliárd forint nyereséget mutattak ki. A nyereséget osztalékként szinte az utolsó fillérig kifizettették maguknak Mészáros Lőrincék (4 milliárd forint), a cégben csak az aprót hagyták, közel 44 millió forintot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A második cég a V-Híd Építő Zrt., amelyben csupán néhány éve tulajdonos a Mészáros-házaspár és panaszra ebben az esetben sem lehet okuk az elmúlt évet tekintve. Igaz, a bevételek itt mérséklődtek, az előző évi 47 milliárd forint után 38 milliárd forint folyt be a kasszába. Ám üzemi szinten 5,2 milliárd után 5,8 milliárdra nőtt a cég nyeresége. Ebből azonban „csak” 3,5 milliárd osztalékot vettek ki maguknak Mészáros Lőrincék.

A legjobb éve a Mészáros és Mészáros Kft.-nek volt 2019-ben a három vizsgált cég közül. Az árbevétel valami egész elképesztő tempóban emelkedett tovább: a 2018-as 50,6 milliárd forint után tavaly 87,3 milliárdra ugrott. Üzemi szinten is megduplázta nyereségét a társaság, 5 milliárd után tavaly 12,1 milliárdot mutattak ki. Ez a pénzügyi eredmény és az adófizetési kötelezettség figyelembevételével 11,8 milliárd forintos nyereséget eredményezett. Ebből néhány tízmillió forintot a cégben tartva 11,8 milliárdos osztalékot fizettek ki Mészáros Lőrincék maguknak.

HIRDETÉS
Újabb állami megrendelést nyertek el Mészáros Lőrincék

Vagyis csak három, a közbeszerzéseken rendre jól szereplő cégéből 19,3 milliárd forintos osztalékhoz jutott az egykori felcsúti polgármester. Az összehasonlítás kedvéért: ez majdnem akkora összeg, mint amennyit a kormány munkahely-megtartó programokra fordított a koronavírus-járvány miatt május végéig.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,963lájkolóTetszik
3,642követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek