Százmilliárdokban mérhető a MÁV tavalyi állami támogatása

Százmilliárdokban mérhető a MÁV tavalyi állami támogatása

Két Intercity-szerelvény a budapesti Nyugati-pályaudvaron (Fotó: Metrophil/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eredményes évet zártak a MÁV-csoport tagjai. Az adózott eredménye 15,6 milliárd forintra rúgott volt az érintett cégek beszámolója alapján, amelyeket a Portfolio összesített. Az eredmény azonban csalóka, mivel a bőkezű állami támogatással nyereséges a vasúttársaság.

A cikk szerint a MÁV Zrt., az anyavállalat 158,7 milliárdos árbevétel mellett 11 milliárdos nyereséget realizált. A portál azt írja a beszámoló kiegészítő melléklete alapján, hogy a vasúttársaság bevételének legnagyobb része hálózat hozzáférési szolgáltatásokból volt, ez 94,8 milliárd forintot hozott 2019-ben. Ez a magán és más állami vasúttársaságok és vasúti fuvarozók által fizetett térítésből származó bevétel lehet, amelyet azért fizetnek, hogy a MÁV hálózatát használják.

A személyszállítást végző MÁV-Start Zrt. 100 milliárdos forgalom mellett 2,2 milliárd forint profitra tett szert. A beszámolóból az látszik, hogy az árbevétel gyakorlatilag 2014 óta stagnál, előtte volt egy nagyobb ugrás. Ennek oka, hogy a vonatjegyek ára alig emelkedett az utóbbi években – jegyzik meg. Az árbevétel legnagyobb részét a közszolgáltatási személyszállítás teszi ki, ez tavaly 72,6 milliárd forint volt. A jegyekből befolyó bevétel viszont 51,5 milliárd forint volt, amihez 17 milliárdnyi árkiegészítést kapott az államtól a társaság. Ez a portál szerint a kedvezményes jegyek után járó állami kiegészítés, vagyis például a nyugdíjasok és a diákok jegyárának kipótlása.

A Portfolio számításai szerint a MÁV-csoport tagjai tavaly összességében 346 milliárd forintnyi költségtérítést és támogatást kaptak az állami költségvetésből.