Újranyitja ügyfélszolgálati irodáit a Főtáv

Újranyitja ügyfélszolgálati irodáit a Főtáv

A Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Díjbeszedő Holding Zrt. és a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. új integrált ügyfélszolgálata a II. kerületi Fő utcában a megnyitó napján, 2015. június 29-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A járványügyi helyzet enyhülésére tekintettel a Főtáv csütörtöktől ismét megnyitja ügyfélszolgálati irodáit – közölte a társaság szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a gördülékenyebb ügyintézésért kérik, hogy ügyfeleik használják a Főtáv honlapján elérhető online időpontfoglalást és a személyes ügyintézésnél tartsák be az óvintézkedéseket.

Arra kérik az ügyfeleket, hogy használják a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt és viseljenek maszkot, illetve az ügyféltérben egyszerre csak annyian tartózkodjanak, ahány munkapult nyitva tart. Kísérő pedig csak indokolt esetben lépjen be az irodába. A Főtáv arra is felhívta a figyelmet, hogy aki teheti, intézze ügyeit az online ügyfélszolgálaton, illetve fizesse számláit elektronikusan.