HIRDETÉS
Kezdőlap Gazdaság Példátlan zuh...

Példátlan zuhanás Magyarországon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magyarország kifejezetten mély recessziót élhetett át az elmúlt hónapokban a JP Morgan friss elemzése szerint. A Portfolio idézte a jelentést, amely szerint a vártnál összességében rosszabb beérkező makrogazdasági adatok alapján a recesszió mértéke akár nagyobb is lehet annál, mint ahogy eddig várták.

A legnagyobb zuhanást a magyar, a román és a török ipari termelés szenvedte el eddig a koronavírus-válságban – írja az egész felzárkózó térséggel (EMEA – Európa, Közel-Kelet, Afrika) foglalkozó elemzésében a JP Morgan. A járműgyártás zuhanásával magyarázzák a gyenge adatokat, itthon azonban és Romániában – mint írták – több iparág is hirtelen esett nagyot.

Habár az ipari termelés óriási zuhanáson ment keresztül, a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon nem esett akkorát, mint számos más országban. Az ugyanis összefüggött a korlátozó intézkedések szigorúságával, és miután Magyarországon nem voltak annyira súlyosak a korlátozások, így a kiskereskedelem is megúszta visszafogottabb csökkenéssel.

A fogyasztói bizalom szinte minden országban nagyon jelentősen csökkent, a JP Morgan gyűjtése alapján ebben a tekintetben is Magyarország volt a legnagyobb esést elszenvedő ország a koronavírus-járvány időszakában.

HIRDETÉS

A nemzetközi cég szerint idén 6,3 százalékkal eshet vissza a magyar GDP, ezt az előrejelzést azonban még nem a legfrissebb makrogazdasági adatok alapján adták. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek