HIRDETÉS

Amikor még a botrány államtitkárt buktatott

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Az egyik legfurcsább botrány volt a 90-es évek végén, amikor nyilvánosságra került egy magyar „szenátorok” által aláírt, talán hivatalosan el sem küldött levél. Fideszes képviselők azt szerették volna elérni, hogy egy amerikai vadászgépgyártó cég, a Lockheed Martin egyik vezető beosztású alkalmazottja legyen az USA következő budapesti nagykövete, miközben Peter Francis Tufo nagykövet hivatali idejéből még több mint két év volt hátra. A botrányt a Népszava robbantotta ki 1999. május 19-én az „Országgyűlési képviselő – Fidesz Magyar Polgári Párt” feliratú fejléccel írt, angol nyelvű levél nyilvánosságra hozatalával.

1998: Olajbárók aranykora – maffia, leszámolások, robbantások | Magyar Hang

A levél címzettje Jesse A. Helms szenátor, az USA külügyi bizottságának elnöke és Joseph R. Biden szenátor volt. Később kiderült, hogy nem is ezek a szenátorok voltak az eredeti levéltervezet címzettjei, texasi képviselőknek akarták elküldeni, csak egy második tervezetre került rá Helms és Biden neve. Az egyik kereskedelmi televízió értesülése szerint nem is a levélírók változtatták meg a címzetteket, hanem valaki(k) a Lockheed Martin amerikai cégnél, és innen szivárogtatták vissza Magyarországra az átírással manipulált levelet. Végül ennek másolata került nyilvánosságra, és okozott botrányt úgy, hogy a címzettekhez el sem jutott.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 5-én megjelent 2019/27. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/27. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,378lájkolóTetszik
2,271követőKövetés
16,112feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kell-e nekünk a Libra?

Zuckerbergék legutóbbi újítását nemcsak a szakértők nézik ferde szemmel, hanem azok a képviselők is, akik választóik pénze és személyi adatai miatt aggódnak.