HIRDETÉS

2000: a „dokumentumátadás” közben tetten ért honatya

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Székely Zoltán volt az első országgyűlési képviselő, akit a rendszerváltás után korrupciós bűncselekményért jogerősen ítélt szabadságvesztésre a magyar bíróság. Összesen három évet ült fogházban.

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

A képviselőt húszmillió forint vesztegetési pénz átvételén érték tetten 2000. október 12-én, délután a Gellért Szálló melletti parkolóban a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal és az ORFK nyomozói, ám mentelmi joga miatt nem vették azonnal őrizetbe.

Amikor még a botrány államtitkárt buktatott | Magyar Hang

Székely abban az időben a közbeszerzéseket vizsgáló parlamenti bizottság elnöke volt, és több ügyben is bírálták tevékenységét, amiért bizottsági elnökként testületi megbízás nélkül folytatott le vizsgálatokat különböző csatornaépítő beruházásoknál. A tettenérését megelőzően a nyilvánosság előtt éles kritikákat hangoztatott a kisgazdapárt (FKGP) vezetésével szemben, amelyek nagyobb viharokat kavartak a párton belül. (Hogy melyik kijelentése verte ki a biztosítékot a kisgazdáknál? Az, amely szerint „a pártba bolsevikok, moszkoviták és Lenin-fiúk fészkelték be” magukat, sőt ezek a figurák a kisgazdák által irányított minisztériumokban is jelen vannak már.) Torgyán József Székely tettenérését követően azt nyilatkozta, hogy a képviselő nem tagja az FKGP-nek, amit az érintett politikus rögtön cáfolni próbált. Később azt is állította, hogy Torgyán kifejezett kérésére lépett be a pártba, amikor felkínálták neki a pártlistán a 15. helyet.

HIRDETÉS

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 12-én megjelent számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/28. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,342lájkolóTetszik
3,041követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Egy napon belül több a gyógyult, mint az új beteg

Előfordult, hogy gyógyult pácienseknél is kimutatható volt a vírus, ami azt jelenti, hogy még fertőzőek lehettek.