HIRDETÉS

2001 – „Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni”

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Fidesz a székházbotrány után akkor veszítette el végleg „ártatlanságát” a közvélemény előtt, amikor kiderült: tucatnyi holdudvari cégét – 300 millió forintnyi köztartozással terhelten – Schlecht Csaba még 1995 tájékán eladta egy Kaya Ibrahim nevű töröknek, illetve egy Josip Tot nevű horvátnak. Az ügyet a Népszabadság újságírója, Rádi Antónia tárta fel nem sokkal az első Orbán-kormány megalakulása után.

HIRDETÉS

A belpolitikai botrányt kavaró leleplezést rendőrségi eljárás követte, azonban igazi, bírósági ítélettel záruló büntetőjogi következménye nem lett az ügynek. Beszédes, hogy éppen 2001. szeptember 11-én adta ki szép csendben a Magyar Távirati Iroda a hírt, hogy megszüntették a nyomozást Schlecht Csaba ellen. Ki ne tudná, hogy ez volt az a nap, amikor az egész világ és természetesen a teljes magyar sajtó az Amerikai Egyesült Államokkal szembeni terrortámadásra figyelt.

2000: a „dokumentumátadás” közben tetten ért honatya | Magyar Hang

Pedig a tényfeltáró sajtó munkájának ritkán van olyan következménye, mint amilyen a Népszabadság 1998. augusztus 8-án megjelent leleplező cikkét kísérte. „A Ficótól a Mahirig és vissza – Josip Tot semmit sem tud magyarországi vállalkozásairól” címmel megjelent írás a Fidesz gazdasági társaságáról, a Ficó Kft.-ről, valamint a Simicska Lajos által korábban vezetett Mahirről és a párt környezetében dolgozó személyek által működtetett gazdasági társaságokról szólt.

A feltárt ügy érintette Gansperger Gyulát, az ÁPV Rt. akkoriban kinevezett elnök-vezérigazgatóját, feleségét, Horváth Katalint, Kövér Szilárdot (az akkori polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, Kövér László testvérét), Stumpf Jánost (a Miniszterelnöki Hivatalt irányító kancelláriaminiszter testvérét), Varga Tamást, a Fidesz első gazdasági vezetőjét, Tóth Bélát, a Fidesz egykori médiamenedzserét, aki a Mahir első elnöke volt abban az időben, továbbá Simicskáné Pusztai Zsuzsannát. Mondhatnánk utólag, hogy a cikk a „hetet ütött egy csapásra” szólás jegyében született.

HIRDETÉS

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 19-én megjelent számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/29. számban? Itt megnézheti!

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,310lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami a börtön-kártérítések helyett inkább aggaszthatná a kormányt

Amíg azt látjuk, hogy félnivalójuk itt nem a nevetségesen enyhe büntetésekkel távozó agresszoroknak, hanem az áldozatoknak van, addig nem lesz változás.