HIRDETÉS

2001 – „Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Fidesz a székházbotrány után akkor veszítette el végleg „ártatlanságát” a közvélemény előtt, amikor kiderült: tucatnyi holdudvari cégét – 300 millió forintnyi köztartozással terhelten – Schlecht Csaba még 1995 tájékán eladta egy Kaya Ibrahim nevű töröknek, illetve egy Josip Tot nevű horvátnak. Az ügyet a Népszabadság újságírója, Rádi Antónia tárta fel nem sokkal az első Orbán-kormány megalakulása után.

A belpolitikai botrányt kavaró leleplezést rendőrségi eljárás követte, azonban igazi, bírósági ítélettel záruló büntetőjogi következménye nem lett az ügynek. Beszédes, hogy éppen 2001. szeptember 11-én adta ki szép csendben a Magyar Távirati Iroda a hírt, hogy megszüntették a nyomozást Schlecht Csaba ellen. Ki ne tudná, hogy ez volt az a nap, amikor az egész világ és természetesen a teljes magyar sajtó az Amerikai Egyesült Államokkal szembeni terrortámadásra figyelt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2000: a „dokumentumátadás” közben tetten ért honatya | Magyar Hang

Pedig a tényfeltáró sajtó munkájának ritkán van olyan következménye, mint amilyen a Népszabadság 1998. augusztus 8-án megjelent leleplező cikkét kísérte. „A Ficótól a Mahirig és vissza – Josip Tot semmit sem tud magyarországi vállalkozásairól” címmel megjelent írás a Fidesz gazdasági társaságáról, a Ficó Kft.-ről, valamint a Simicska Lajos által korábban vezetett Mahirről és a párt környezetében dolgozó személyek által működtetett gazdasági társaságokról szólt.

A feltárt ügy érintette Gansperger Gyulát, az ÁPV Rt. akkoriban kinevezett elnök-vezérigazgatóját, feleségét, Horváth Katalint, Kövér Szilárdot (az akkori polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, Kövér László testvérét), Stumpf Jánost (a Miniszterelnöki Hivatalt irányító kancelláriaminiszter testvérét), Varga Tamást, a Fidesz első gazdasági vezetőjét, Tóth Bélát, a Fidesz egykori médiamenedzserét, aki a Mahir első elnöke volt abban az időben, továbbá Simicskáné Pusztai Zsuzsannát. Mondhatnánk utólag, hogy a cikk a „hetet ütött egy csapásra” szólás jegyében született.

HIRDETÉS

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang július 19-én megjelent számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/29. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,969lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek