HIRDETÉS

2002: a D-209-es a kormány élén

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

2002. június 18-án, egy keddi napon a Magyar Nemzet címoldalán, Titkos ügynök a kormány élén címmel jelent meg a vezető hír, amely arról számolt be, hogy a lap birtokába került dokumentum szerint Medgyessy Péter szigorúan titkos állományú tisztként a pártállami diktatúra Belügyminisztériumának operatív munkatársa volt. A cikket én írtam. Medgyessy Péter nem sokkal korábban alakította meg kormányát, miután a választást az ő vezetésével megnyerte az MSZP a Fidesszel szemben.

A történeti hűség kedvéért itt is rögzítjük, hogy Medgyessy titkosszolgálati múltjára már három nappal korábban utalt egy publicisztikai írásában Ludwig Emil, a Magyar Nemzet akkori lapszerkesztője, ám ez nem verte ki a biztosítékot a közvéleményben. Annak ellenére hallgatott róla a korabeli baloldali liberális média, hogy az értesülésről beszámolt a Magyar Távirati Iroda és a Magyar Televízió A Hét című műsora is. Sőt, június 16-án, vasárnap, az egy nappal korábbi Ludwig-írásra hivatkozva a polgári körök vasárnapi nagygyűlésén, a Margitszigeten Balás-Piri László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság alelnöke beszédében kijelentette: „Szégyen, hogy Nagy Imre székébe olyan ember ülhet, aki 1961-től – amikor még 1956-os szabadságharcosokat akasztottak – a Belügyminisztériumban dolgozott.”

2001: Medgyessy Péter lobbiügye – Tejben-vajban Torontóban | Magyar Hang

2002. június 17-én, hétfőn a főszerkesztő, Liszkay Gábor hivatott, és egy darab A4-es papírt adott át, amely egy 1978. március 2-ára datált kinevezési parancs másolata volt. Átfutottam a papírt, hamar felfogtam a dokumentum jellegét, jelentőségét. A főszerkesztő csak annyi utasítást adott, hogy kezeljem „a szakma szabályai szerint”.

(…)

HIRDETÉS

A teljes cikket keresse a Magyar Hang augusztus 2-án megjelent 2019/31. számában!

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/31. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.