HIRDETÉS

Éva és a finomszesz viszonya

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Talán a leghosszabb nevű parlamenti vizsgálóbizottság állt fel 2005 nyarán Font Sándor képviselő kezdeményezésére.

„A jövedéki törvény kormánypártok által történt, a költségvetésnek több tízmilliárd forint bevételkiesést okozó módosítása, és ezzel a Zwack Unicum Rt. milliárdos adóhátralék alóli mentesítése, Zwack Péter volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő mandátumáról történt lemondása, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézetének a Zwack Unicum Rt.-t érintő vizsgálata és annak másfél éve elmaradó következmény, és Arnold Mihály a Vám- és Pénzügyőrség volt országos parancsnoka lemondása közti összefüggéseket, és mindezekkel kapcsolatban Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter felelősségét vizsgáló bizottság” – így hangzott a vizsgálóbizottság neve.

2004: Kormányválság – Medgyessy ment, Gyurcsány jött | Magyar Hang

Ami a Zwack Unicum Rt. számára igen kellemetlen volt – szóltak erről a korabeli sajtóhírek – még a perindítást is fontolgatta hitelrontás miatt. Tény, hogy ez a regnáló kormány pénzügyminisztériumát és az éppen kormányzó baloldali liberális pártokat érintő ügyet vizsgáló bizottság akkor végezhette el az ellenőrzést ellenzéki javaslatra, amikor a szocialisták és a szabad demokraták voltak többségben az Országgyűlésben. Vajon felállhatna-e ma egy parlamenti vizsgálóbizottság, amely az Elios- vagy Microsoft-ügyben tarthatna meghallgatásokat? Aligha.

HIRDETÉS

A Zwack Unicum Rt. jövedékiadó-ügyének hátterében az állt, hogy az egyik vámhivatal még 2001 októberében adóvizsgálatot indított a Zwack Unicum Rt.-nél. A vámhatóság a cég Éva vermut termékcsaládjának árubesorolásáról azt állapította meg, hogy az helytelen, és emiatt a cég jóval kevesebb jövedéki adót fizetett be, mint amennyit kellett volna.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang augusztus 23-án megjelent 2019/34. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/34. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,727lájkolóTetszik
3,477követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek