HIRDETÉS

Éva és a finomszesz viszonya

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Talán a leghosszabb nevű parlamenti vizsgálóbizottság állt fel 2005 nyarán Font Sándor képviselő kezdeményezésére.

„A jövedéki törvény kormánypártok által történt, a költségvetésnek több tízmilliárd forint bevételkiesést okozó módosítása, és ezzel a Zwack Unicum Rt. milliárdos adóhátralék alóli mentesítése, Zwack Péter volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő mandátumáról történt lemondása, továbbá a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézetének a Zwack Unicum Rt.-t érintő vizsgálata és annak másfél éve elmaradó következmény, és Arnold Mihály a Vám- és Pénzügyőrség volt országos parancsnoka lemondása közti összefüggéseket, és mindezekkel kapcsolatban Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Draskovics Tibor pénzügyminiszter felelősségét vizsgáló bizottság” – így hangzott a vizsgálóbizottság neve.

2004: Kormányválság – Medgyessy ment, Gyurcsány jött | Magyar Hang

Ami a Zwack Unicum Rt. számára igen kellemetlen volt – szóltak erről a korabeli sajtóhírek – még a perindítást is fontolgatta hitelrontás miatt. Tény, hogy ez a regnáló kormány pénzügyminisztériumát és az éppen kormányzó baloldali liberális pártokat érintő ügyet vizsgáló bizottság akkor végezhette el az ellenőrzést ellenzéki javaslatra, amikor a szocialisták és a szabad demokraták voltak többségben az Országgyűlésben. Vajon felállhatna-e ma egy parlamenti vizsgálóbizottság, amely az Elios- vagy Microsoft-ügyben tarthatna meghallgatásokat? Aligha.

A Zwack Unicum Rt. jövedékiadó-ügyének hátterében az állt, hogy az egyik vámhivatal még 2001 októberében adóvizsgálatot indított a Zwack Unicum Rt.-nél. A vámhatóság a cég Éva vermut termékcsaládjának árubesorolásáról azt állapította meg, hogy az helytelen, és emiatt a cég jóval kevesebb jövedéki adót fizetett be, mint amennyit kellett volna.

HIRDETÉS

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang augusztus 23-án megjelent 2019/34. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/34. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,202lájkolóTetszik
2,692követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tűnjenek el a hatalmaskodó pártemberek!

A párt felé elkötelezett képviselő nem a település érdekeit helyezi az első helyre, hanem minden döntésénél végigzongorázza azt, hogy mit szólnak hozzá, vagy eleve utasításra dönt.