HIRDETÉS

2008: az elbukott kaszinóváros – A sukorói telekcsere-botrány

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Volt, aki az évtized botrányának tartotta, volt aki koncepciós ügynek nevezte a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóváros megvalósítása érdekében gründolt telekcsere miatt kirobbant botrányt. Akárhogy is, büntetőper lett a vége és két magas rangú tisztviselőre kiszabott szabadságvesztés lett a következménye.

Amikor még a botrány államtitkárt buktatott | Magyar Hang

Sukoróra egy amerikai befektetőcsoport álmodta meg King’s City elnevezésű kaszinóvárost. A beruházást 300–400 milliárd forintból akarták megvalósítani. A szerencsejáték-barlang mellé építettek volna koncertek és konferenciák tartására alkalmas rendezvényhelyszínt, de lovasközpontot és golfpályát is kialakítottak volna a szabadidő hasznos eltöltésére. A befektetők között befolyásos amerikai zsidó üzletemberek tűntek fel, mellettük az izraeli Joav Blum, akinek a Pest megyei Albertirsa és Pilis külterületén volt hatalmas ingatlanegyüttese, amelyet érintett az épülő 4-es autópálya. A területből vagy el kellett volna adnia egy darabot, vagy kisajátította volna az állam. Joav Blum eredetileg sem mezőgazdasági célra akarta hasznosítani a területet, kaszinóvárost álmodott, csakhogy Pest megyére már korábban eladták a szerencsejáték koncessziós jogát. Vagyis a tervezett beruházás akadályba ütközött.

(…)

HIRDETÉS

A teljes cikket keresse a Magyar Hang szeptember 20-án megjelent 2019/38. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/37. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,209lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek