HIRDETÉS

A NER-szellem vasútja és luxusjachtja

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

A 2010-es választáson Orbán Viktor a Fidesz–KDNP pártszövetség segítségével fölényes győzelmet aratott, a parlamentben kétharmados többségre tett szert. A „fülkeforradalom” eredményét Orbán úgy értékelte, hogy ezzel új társadalmi szerződés jött létre, a szavazók egy új rendszer megalapításáról is döntöttek, amelynek Orbán a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) nevet adta. Kiadták az Országgyűlésben a jobboldali képviselők által megszavazott „Legyen béke, szabadság és egyetértés” – kezdetű Nemzeti együttműködés nyilatkozata című szöveget, amelyet kötelező volt feltűnő helyre kihelyezni minden olyan épületben, ahol államigazgatási feladatokat látnak el.

Magam is szinte azonnal megtapasztalhattam a NER-korszak beköszöntét a parlament mellett működő Független Rendészeti Panasztestület sajtóreferenseként, amely munkát jobboldali újságíróként végezhettem másodállásban annak az időszaknak a végén, amikor a jobboldal ellenzékben volt.

2008: a Deutsche Bank a forintot, a Soros Fund az OTP papírjait támadta | Magyar Hang

A panasztestület – Országgyűlés által határozott időre megválasztott – elnökét a nyugdíjkor elérésére hivatkozva szinte azonnal elmozdították pozíciójából. Az ugyancsak felmondását töltő titkárnő még megrendelte a kifüggesztendő Nemzeti együttműködés nyilatkozathoz a megfelelő képkeretezést, és gondoskodott a méltó helyre való kifüggesztésről is. Az elnöki szoba kétszárnyas ajtaja mellé került.

HIRDETÉS

(…)

A NER kikiáltásakor nem igazán értettem, mit is akar Orbán.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang október 11-én megjelent 2019/41. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/40. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik