HIRDETÉS

Zuschlag János: pártházból börtönbe, onnan a NER-be

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Kétezer-tizenegy január végén jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte Zuschlag János volt szocialista politikust a másodfokon eljáró szegedi ítélőtábla, enyhítve a korábbi, 2010-ben a Bács-Kiskun megyei bíróság által kiszabott 8,5 évnyi szabadságvesztést.

Zuschlag János igen fiatalon robbant be a politikába. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) kiskunhalasi ifjúsági szervezetében kezdte politikai karrierjét, 18 évesen már az Ifjú Szocialisták Mozgalmában a Bács-Kiskun megyei elnöki posztot tudhatta magáénak. 1998-ban az MSZP listájáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, 21 évesen ő volt a parlament legfiatalabb tagja. Fényes politikai jövő állt előtte az MSZP-ben.

2010: amikor kiömlött a zagy | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

Zuschlag példásan szigorú büntetése komoly meglepetést váltott ki a közéletben. Korábban ugyanis ahhoz volt hozzászoktatva a közvélemény, hogy a 72 milliós kár sokszorosát okozó csalásokban is igen enyhe ítéletek születtek.

(…)

Hogy milyen úton jutott Zuschlag János az MSZP-től a NER-be, majd látszólag a senki földjére, kiderül a Magyar Hang október 25-én megjelent 2019/43. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,734lájkolóTetszik
3,481követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eperidők

Minden fontosnak meg kell, hogy legyen a ciklikussága. Az epernek, a dinnyének, a hónapos reteknek, a hagymaszárnak, az újkrumplinak, a káposztának.