Zuschlag János: pártházból börtönbe, onnan a NER-be

Zuschlag János: pártházból börtönbe, onnan a NER-be

Zuschlag János (Fotó: Nagy Béla)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Kétezer-tizenegy január végén jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte Zuschlag János volt szocialista politikust a másodfokon eljáró szegedi ítélőtábla, enyhítve a korábbi, 2010-ben a Bács-Kiskun megyei bíróság által kiszabott 8,5 évnyi szabadságvesztést.

Zuschlag János igen fiatalon robbant be a politikába. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) kiskunhalasi ifjúsági szervezetében kezdte politikai karrierjét, 18 évesen már az Ifjú Szocialisták Mozgalmában a Bács-Kiskun megyei elnöki posztot tudhatta magáénak. 1998-ban az MSZP listájáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, 21 évesen ő volt a parlament legfiatalabb tagja. Fényes politikai jövő állt előtte az MSZP-ben.

2010: amikor kiömlött a zagy | Magyar Hang

(...)

Zuschlag példásan szigorú büntetése komoly meglepetést váltott ki a közéletben. Korábban ugyanis ahhoz volt hozzászoktatva a közvélemény, hogy a 72 milliós kár sokszorosát okozó csalásokban is igen enyhe ítéletek születtek.

(...)

Hogy milyen úton jutott Zuschlag János az MSZP-től a NER-be, majd látszólag a senki földjére, kiderül a Magyar Hang október 25-én megjelent 2019/43. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.