HIRDETÉS

Zuschlag János: pártházból börtönbe, onnan a NER-be

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Kétezer-tizenegy január végén jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte Zuschlag János volt szocialista politikust a másodfokon eljáró szegedi ítélőtábla, enyhítve a korábbi, 2010-ben a Bács-Kiskun megyei bíróság által kiszabott 8,5 évnyi szabadságvesztést.

Zuschlag János igen fiatalon robbant be a politikába. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) kiskunhalasi ifjúsági szervezetében kezdte politikai karrierjét, 18 évesen már az Ifjú Szocialisták Mozgalmában a Bács-Kiskun megyei elnöki posztot tudhatta magáénak. 1998-ban az MSZP listájáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, 21 évesen ő volt a parlament legfiatalabb tagja. Fényes politikai jövő állt előtte az MSZP-ben.

2010: amikor kiömlött a zagy | Magyar Hang

(…)

Zuschlag példásan szigorú büntetése komoly meglepetést váltott ki a közéletben. Korábban ugyanis ahhoz volt hozzászoktatva a közvélemény, hogy a 72 milliós kár sokszorosát okozó csalásokban is igen enyhe ítéletek születtek.

HIRDETÉS

(…)

Hogy milyen úton jutott Zuschlag János az MSZP-től a NER-be, majd látszólag a senki földjére, kiderül a Magyar Hang október 25-én megjelent 2019/43. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,128lájkolóTetszik
2,850követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami elveszett, nem tér vissza többé

Két súlyosabb drámát néztünk a Netflixen. A hiány filmje a Keresem a testemet, de a Házassági történet is.

Nélkülem