HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Huszonhat bal...

Huszonhat baltacsapás

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

Így utólag megállapíthatjuk, hogy 2012-ben az Orbán-rezsim jó mélyre elásta a magyar diplomácia nemzetközi jó hírét azzal, hogy kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, a „baltás gyilkost”.

A hazai közvéleményt sokkolta a kegyetlen gyilkosság, amelyről 2004. február 19-én számolt be a sajtó. Az első hírek szerint „saját hallgatótársai fogták le azt az azerbajdzsáni katonatisztet, aki csütörtök hajnalban baltával meggyilkolt egy örmény katonát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen”.

(…)

HIRDETÉS

A véres gyilkosság indítéka a múltban gyökerező azeri–örmény fegyveres konfl iktus volt, amelyet a tettes még gyerekként szenvedett el, hangzott el az ítéletben. Safarov éppen azért döntött a katonatiszti pálya mellett, mert katonaként akarta megbosszulni az örmények tetteit.

(…)

2017 végén az Átlátszó arról közölt cikket, hogy egy dán lap összesen 2,9 milliárd – Azerbajdzsánból származó – dollár gyanús mozgását bizonyító banki dokumentumhoz jutott hozzá. A pénzből Magyarország is kapott 9 millió dollárt: egy befolyásos azeri politikus fiának Budapesten nyitott bankszámlájára több részletben érkezett a pénz.

Máig nem tudni, mi történt a Magyarországra utalt azerbajdzsáni milliárdokkal.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang november 1-jén megjelent 2019/44. számában .

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/44. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,734lájkolóTetszik
3,482követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Európába is átcsaptak az amerikai Floyd-ügy hullámai

Háborús övezetté változtak az amerikai nagyvárosok George Floyd halála miatt. Volt, ahol az összecsapások során nyíllal lőttek a tömegre.

Eperidők