HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Huszonhat bal...

Huszonhat baltacsapás

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Így utólag megállapíthatjuk, hogy 2012-ben az Orbán-rezsim jó mélyre elásta a magyar diplomácia nemzetközi jó hírét azzal, hogy kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, a „baltás gyilkost”.

A hazai közvéleményt sokkolta a kegyetlen gyilkosság, amelyről 2004. február 19-én számolt be a sajtó. Az első hírek szerint „saját hallgatótársai fogták le azt az azerbajdzsáni katonatisztet, aki csütörtök hajnalban baltával meggyilkolt egy örmény katonát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen”.

(…)

A véres gyilkosság indítéka a múltban gyökerező azeri–örmény fegyveres konfl iktus volt, amelyet a tettes még gyerekként szenvedett el, hangzott el az ítéletben. Safarov éppen azért döntött a katonatiszti pálya mellett, mert katonaként akarta megbosszulni az örmények tetteit.

HIRDETÉS

(…)

2017 végén az Átlátszó arról közölt cikket, hogy egy dán lap összesen 2,9 milliárd – Azerbajdzsánból származó – dollár gyanús mozgását bizonyító banki dokumentumhoz jutott hozzá. A pénzből Magyarország is kapott 9 millió dollárt: egy befolyásos azeri politikus fiának Budapesten nyitott bankszámlájára több részletben érkezett a pénz.

Máig nem tudni, mi történt a Magyarországra utalt azerbajdzsáni milliárdokkal.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang november 1-jén megjelent 2019/44. számában .

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/44. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,128lájkolóTetszik
2,850követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami elveszett, nem tér vissza többé

Két súlyosabb drámát néztünk a Netflixen. A hiány filmje a Keresem a testemet, de a Házassági történet is.

Nélkülem