„Nincs magyar átok” – ízelítő a Magyar Hang legfrissebb számából

Webszájtunkra cikkeinknek csupán egy része kerül fel teljes terjedelemben. Ha előfizet lapunkra, összes cikkünket olvashatja, és ezzel egyben támogatja független szerkesztőségünk munkáját és fennmaradását.

Június elsején, pénteken megjelent a Magyar Hang harmadik száma. 

Balatonfűzfő legszebb és legbüdösebb balatoni panorámája a Máma-tetőről „élvezhető”. A négyezer lakosú település „rózsadombja” ez, ahol némelyek még a kerítést is arany karláncban festik. Az idilli hangulatot azonban gyakran teszi tönkre a közeli királyszentistváni hulladéklerakó kavargó bűze. Riport.

Bár a kormány szeretné elérni, hogy a népességfogyás belátható időn belül megálljon, 2050-re várhatóan a magyarok lélekszáma másfél millióval lesz kevesebb mint jelenleg, alig fogja meghaladni a 8 milliót – fejtette ki a Magyar Hangnak adott interjújában a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének főigazgatója. Spéder Zsolt szerint nincs magyar átok, ugyanakkor a gyerekvállalásra erősebben hat a gazdasági bizonytalanság és a munkaerőpiac rugalmatlansága, mint a családpolitika.

A keresztény értelmiségieknek nem politikai irányzatok, pártok, hanem fontos társadalmi ügyek mellett kell felemelniük a hangjukat, szem előtt tartva a Biblia tanításait – vallja Vass András. A Pannon Filharmonikusok állandó karmestere olyan művész, aki a közéletet foglalkoztató kérdésekben is hallatja hangját. Világlátását meghatározzák székelyföldi gyökerei és az, hogy keresztény lelkészcsaládban nőtt fel. Interjú.

Pontosan hány magát magyarnak valló személy élhet ma Kárpátalján? Erre a kérdésre keressük a választ a legfrissebb népszámlálási adatok alapján.

Mi történne, ha a méhek és más beporzó rovarok kipusztulnának, ezáltal velük együtt eltűnne minden olyan termék, amely az ő munkájukhoz kötődik?

Királyi palota: lesz ugyan lovarda, de hol vannak a lovak?

Leszámolás a konkurens vállalattal A pócspetri rendőrhalál és az egyházi iskolarendszer szétverése.

Farkas Melinda, Szerető Szabolcs, Torkos Matild, György Zsombor, Pápay György, Hegyi Zoltán, Puzsér Róbert és B. Molnár László publicisztikái, Szenczi Tóth Károly és Büky László tárcái, és még sok érdekes olvasmány.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő a Magyar Hangra, akkor jövő pénteken már házhoz megy a lap!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Legolvasottabbak

Kiemelt ciikkek