„Ők sokkal jobban félnek” – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 20. számának címlapja A Magyar Hang 20. számának címlapja

A Magyar Hang 20. száma jelenik meg szeptember 28-án, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

Hirdetés

„Ők sokkal jobban félnek” – Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért kezdett aláírásgyűjtésbe Hadházy Ákos, az LMP korábbi társelnöke. A politikus egymillió érdeklődőt vett célba, így gyakorolva nyomást a kormányra, amely inkább lesöpörné a kérdést az asztalról. A független parlamenti képviselőt kérdeztük az ellenzék ügyeiről és a kormánymédia támadásairól is. Interjú.

Giczy György: Kinek jutna eszébe Andy Vajnáról vagy Mészáros Lőrincről, hogy ők a kereszténydemokrácia a hiteles megjelenítői? Interjú.

Az „ördögtől” megszállva – Moszkva és Konstantinápoly szakításához vezethet az ukrán pravoszlávok függetlenedése.

LMP-s igen a Jobbikra és a Momentumra? Felülbírálhatóvá tennék az etikai bizottság döntéseit.

Váradi László üres vagyonnyilatkozattal vezette Demecsert, az önkormányzati ipari csarnok vázát felesége cégének telephelyén állíttatta fel, iratok igazolják a hivatali visszaélés gyanúját – derül ki cikksorozatunk második részéből.

„Nekem már nincsenek könnyeim” – Gömbvillám pusztította el a fiatal gazda élete munkáját: közel kétszáz kecske pusztult el a tűzvészben.

Korai volt az öröm, hogy az Iszlám Állam területeinek felszámolásával immár szebb napok várnak Irakra. Újabb háború elé néz az ország?

Boldogságtérképen a világ. Paraguay a legboldogabb, a magyarok eredménye pedig nem igazolta az előítéleteket.

A Watergate-ügy hatásai ma – őrkutya-e még a sajtó?

Harari és az oligarchák – Orbán Viktor kedvence új művében nem ír pozitívan az illiberális kísérletről.

Kilátástalanság az ezer traktor földjén – Dokumentumfi lm készült Lunguletu káposztatermelőiről.

Száz éve hunyt el Szabó Ervin. A könyvtárigazgató személye körüli viták újra aktuálissá váltak.

Hirdetés

A válogatottságért könyökölni kell – Märcz Tamás-interjú.

Publicisztikák: Torkos Matild az Európai Ügyészségről, Gulyás Balázs a filmes kultúrharcról, Tompos Ádám a miniszterelnök luxusrepüléséről, Szerető Szabolcs a 2006-os és a mai Orbán Viktorról, Rakusz Lajos a Sargentini-jelentésről, Gazda Albert a sörökről, Puzsér Róbert Orbán Viktor megdönthetetlennek tartott uralmáról írt, Hegyi Zoltán pedig folytatta feljegyzéseit. Győrffy Ákos tárcával, Marabu rajzzal jelentkezett.

Kritikák Az Utoya, július 22. és a Caravaggio – Vérről és lélekről című filmekről, a fasori gimnázium első világháborús éveit bemutató kiállításról, Szilasi László és Paulo Coelho új könyvéről.

Keresse a lapot szeptember 28-tól, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.